Versenyzői nyilatkozatok a monacói időmérő után

Nyomtatás

altBár Fernando Alonso a hatodik helyet szerezte meg a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, a leggyorsabb időt jegyző Michael Schumacher büntetése miatt a spanyol az ötödik helyről vághat majd neki a 78 körös versenynek, míg Felipe Massa a hetedik helyről rajtolhat holnap délután.

A 2012-es szezonban először fordult elő, hogy a Ferrari mindkét versenyzőjével képviselteti magát a kvalifikáció utolsó szakaszában. Fernando Alonso és a hétvégén remek formában autózó Felipe Massa között alig több, mint egy tizedmásodperc  volt a különbség az időmérő döntő szakaszában. A spanyol a hatodik, míg brazil csapattársa a hetedik helyet szerezte meg. Micheal Schumacher öt rajthelyes büntetése miatt azonban Alonso egy hellyel előrébbről rajtolhat, az ötödik helyről. A rajtrács harmadik sorából így Alonso mellől Schumacher, míg a negyedik sorból Massa és egykori ferraris csapattársa, Kimi Räikkönen vághat majd neki a kiszámíthatatlan Monacói Nagydíjnak.

Az időmérő edzést követően a Scuderia mindkét versenyzője elégedetten nyilatkozott.

Fernando Alonso:
"altVan egy mondás, miszerint "lassan járj, tovább érsz". Nos, éppen ez az, amit teszünk: lépésről lépésre kerülünk egyre közelebb. Elégedett vagyok ezzel az időmérővel, a legjobb, amit ebben a szezonban teljesített a csapat. Egész hétvégén jó érzésem volt. Talán a Q3-ban elvesztettünk néhány századot itt és ott, de nem gondolom, hogy előrébb léphettünk volna valamennyi helyet is, mivel az előttem végző versenyző három tizeddel volt gyorsabb. Általában az a helyzet itt, hogy a rajtrács első három helyezettje harcol a győzelemért, szóval úgy gondolom, hogy a reális célunk egy dobogós hely lehet, de azt is tudjuk, hogy vannak meglepetések. Ma is láttunk egyet, amikor Michael megszerezte a pole-t. Nagyon örültem neki, még akkor is, ha nem tudja majd kihozni ebből a legtöbbet a büntetése miatt. Ma délután és holnap reggel együtt kell dolgoznom a csapattal, hogy kiválasszuk a legjobb stratégiát. A lágy keverék jól viselkedik, de a szuper lággyal fogunk rajtolni, ezért egy kicsit vakon vágunk neki a dolgoknak, mert nem tudjuk, hogy mennyi ideig használhatjuk őket: csak a versenyen tudjuk meg hogyan teljesítenek. Ami a bajnokságot illeti, ez egy jó rajtrács, mivel a közvetlen riválisaim közül csak Hamilton rajtol előlünk és Vettel jelenleg a kilencedik. Michaellel egy sorban a rajtrácson? Már rég volt ilyen, szóval jó lesz közelről látni, de inkább arra fogok koncentrálni, hogy megelőzzem a négy előttem lévőt, minthogy a hatodik helyezettről gondolkodjak."

Felipe Massa:
alt"Ez egy jó időmérő volt, és határozottan jobbat is elérhettem volna, mint ez a hetedik hely: az ötödik hely elérhető volt, kiindulva abból, amit a Q1-ben és a Q2-ben láttunk. Sajnos a Q3-ban nem sikerült egy teljesen tiszta kört összeraknom a forgalom miatt, de ez itt könnyen megtörténhet. Nagyon boldog vagyok azzal, ahogy a dolgok mentek ezen a nagydíjon eddig. Végre jól érzem magam az F2012 volánjánál: egyértelmű, hogy az a beállítás, amit itt választottunk, egyszerűbbé tette, hogy a legtöbbet kihozzuk az autó potenciáljából. Ezt fontos megjegyeznünk a bajnokság további részére is. Még egy kicsit mindig szenvedünk azokon a helyeken, ahol a kigyorsítás döntő fontosságú, ezt könnyen láthatjuk, ha összehasonlítjuk az autónkat kanyarról kanyarra a legjobbakkal, azonban ezen a területen is előrelépést tettünk. Michael egy nagyszerű kört teljesített, és gratulálok neki: pech, hogy aztán majd nagyon közel találja magát hozzám a rajtrácson holnap délután. Reméljük, hogy egy jó versenyünk lesz holnap és tényleg egy új bajnokság kezdődhet a számomra!"

    # Legjobb idő Körök   # Legjobb idő Körök
Q1 Massa 9. 1.15.983 7 Alonso 14. 1.16.153 10
Q2 Massa 1. 1.14.911 7 Alonso 6. 1.15.128 9
Q3 Alonso 6. 1.14.948 3 Massa 7. 1.15.049 5

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 27. vasárnap, 15:48 )