Versenyzői nyilatkozatok a monacói verseny után

Nyomtatás

altA Ferrari az idei év legerősebb eredményét produkálta csapatként a hétvégi Monacói Nagydíjon. Az istálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso a harmadik helyet, míg a brazil pilóta, Felipe Massa a hatodik pozíciót szerezte meg, mellyel beállította az idei legjobb helyezését.

Fernando Alonso a futamot követő ceremónián nem próbálta meg leplezni örömét, a spanyol ugyanis továbbra is vezeti a világbajnoki pontversenyt, három ponttal megelőzve a Red Bull párosát. A Ferrari az összetettben is előrelépett, a harmadik helyen áll a Lotus-szal együtt.

Fernando Alonso: „Nagyon elégedett vagyok azzal kapcsolatban, ahogy alakultak a dolgok a versenyen. A bajnokságot vezetve hagyjuk el Monacót: ha felajánlották volna ezt a mugellói teszt után a hónap elején, azonnal aláírtam volna, de ha ezt Melbourne után ajánlották volna nekem, nem is tudtam volna elhinni! Ausztráliában a 12. helyről rajtoltunk, majd az utolsó két futamon a dobogóra ugrottunk és elsők vagyunk az értékelésben. Az eredmény további motivációt jelent, hogy még keményebben dolgozzunk az F2012 fejlesztésén. Tudtuk, hogy a start döntő lesz. Nagyon jól indultam el és majdnem Grosjean és Hamilton mellé kerültem: a francia és én megérintettük egymást egy pillanatra. Megrémültem, hogy az autóval történt valami. Ezen a pályán az előzés szinte lehetetlen és autózás valaki mögött azt jelenti, hogy hőmérsékleti problémáid támadnak, mind a motort, mind az abroncsokat illetően. Ezért, soha sem lehetsz folyamatosan támadó pozícióban valaki mögött, ehelyett meg kell próbálni kezelni a helyzetet, csak azokban a percekben nyomni, amikor igazán számít, mint például a kiállásoknál és ez az, amit én is csináltam. Meg tudtam volna-e előzni Rosberget és Webbert, ha tovább a pályán maradtam volna? Talán, de abban a pillanatban az volt a megfelelő döntés. Valóban nagyon gyors voltam üres pályával előttem. A végén kissé aggódtam Vettel miatt, aki a szuperlágy gumikon volt, de szerencsére kényelmesen meg tudtam védeni a helyezésemet. Azután reménykedtem az esőben, mert azt hiszem, nyerési lehetőségem lett volna, habár az utolsó öt vagy hat körben azt hittem, vége van, mert minden egyes kanyarban várhat rád valamilyen meglepetés. Barcelonában, egy olyan pályán, mely tele van gyors kanyarokkal, jól mentünk, ez a pálya pedig nagyon különös, majd meglátjuk, miként alakulnak a dolgok Kanadában, de természetesen igazolni szeretnénk azon az aszfaltcsíkon is azt a fejlődést, melyet az utolsó két futamon bemutattunk. Végül, a helyezésemet azoknak az áldozatoknak és családoknak szeretném felajánlani, akik érintettek voltak az emilia tartománybeli földrengésben múlt héten.

Felipe Massa: „Jó futam volt. Kényelmesen éreztem magam az autóban a csütörtöki edzések kezdetétől fogva. Kellemes érzésem volt és sokkal könnyebb volt a vezetés, mint az előző versenyeken. Talán ez a pálya természetén is múlik vagy a beállításon, emiatt mindent pontosan kell elemeznünk, hogy megtudjuk, mit lehet tanulnunk ebből a hétvégéből. Mindent egybevetve, jobb eredményt is szerezhettem volna, de minden esetre boldog vagyok. Nagyon nehéz futam volt és nagyon közel álltunk egymáshoz és sikerült az élen állók sebességét hoznom. Mindössze amiatt vagyok csalódott, hogy nem tudtam tiszta pályán teljesíteni néhány kört, amikor a gumik még jó állapotban voltak. A start nagyon jó volt és a gumikopás is rendben volt, különösen a lágyon mutatkozott ez minimálisnak. Egy versenyző mindig a maximumot akarja elérni, ezért nem lehetek elégedett a hatodik hellyel, habár fontos pontokat jelent. Remélem, hogy a bajnokságom új kezdetet vesz most és mindig harcban leszek a legjobb pozíciókért, mint ahogyan az Monacóban is történt. Most Montreal felé tartunk, amely különböző pálya ettől, mert jó végsebességre van szükséged, voltaképp azonban nem annyira tér el a beállítás szempontjából.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 28. hétfő, 11:59 )