Versenyzői nyilatkozatok a pénteki nap után

Nyomtatás

altA Spanyol Nagydíj első szabadedzési napján van túl a Száguldó Cirkusz mezőnye, ami a Ferrarinak ebben az évben már a tizenhatodik tesztnapot jelenti. Nagyon sok, az F2012 technikai fejlesztéseivel kapcsolatos menüpont szerepelt a teendők listáján mindazért, hogy újra igazolják a háromnapos mugellói teszten már begyűjtött eredményeket. Ezt a célt szolgálta a három óra alatt összesen megtett több, mint ötszáz kilóméter is, amiből Fernando Alonso 246-ot, Felipe Massa pedig 260-at telejsített.

Fernando Alonso:

"Nagyon jó érzés ismét hazai pályán versenyezni: szerda estétől, a megérkezésem pillanatától kezdve érzem a Ferrari szurkolók meleg fogadtatását. Ma egy nagyon sűrű programunk volt rengeteg tesztelendő dologgal és a kapott adatok részletes kielemzése is mint mindig itt is nagyon fontos volt. Az első benyomások pozitívak: néhány rész úgy működik, ahogy azt vártuk, mások kevésbé, de nagy vonalakban elmondhatom, visszaigazolódott az a tendencia, amit az előző héten a mugellói tesztek alatt tapasztaltunk. Vagyis azok az eredmények, amiket a szélcsatornában gyűjtöttünk megerősítést nyertek pályán is. Ma a körülmények nyílvánvalóan nagyon eltértek attól, amit a téli tesztek alatt tapasztalhattunk: sokkal nagyobb volt a meleg az aszfalt állapota is így megváltozott, a hőmérséklete majdnem elérte a 45 °C-ot. Megpróbáltuk az autókat az körülményekhez igazítani, azonban nem vagyunk teljesen elégedettek: még mindig van tenni valónk. Az eddig megszokottaktól eltérő pénteki napon vagyunk túl. Az idők még inkább összekeveredtek az év első négy futamján tapasztalhatkoz képest. A gumik? Semmi meglepetés, már jól ismerjük őket azután a sok kilóméter után, amit télen és az év elején mentünk velük. A lágy gumi gyorsabbnak tűnik, a kemény pedig konzisztensebbnek, tehát semmi új nincs."

Felipe Massa:

"Ez egy nagyon meleg nap volt, ami rendkívül kemény próbatétel elé állította az abroncsokat. Rengeteget dolgoztunk az erre a hétvégére rendelkezésre álló fejlesztéseinken és az első benyomásaink is pozitívnak tűnnek. A reggelt a különböző beállítások tesztelésére áldoztuk, míg délután főképp a konkrét beállításokra és a gumik viselkedésére koncentráltunk. Lehetetlen összehasonlítani a télen és a most kapott eredmények között, ugyanis az időjárásnak köszönhetően az aszfalt állapota is totálisan különbözik az akkoriaktól. Most viszont a legjobbunkat kell összeraknunk és a lehető legjobban kell felkészülnünk az időmérőre és a versenyre. Vasárnap, ha megmarad a nagy hőség, akkor egy sokkal fárasztóbb versenyre számíthatunk elsősorban a gumikopás miatt."


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 11. péntek, 19:03 )