A versenyzők Ausztrál Nagydíj utáni nyilatkozatai

Nyomtatás

altA tegnapi rosszul sikerült kvalifikáció után egy fokkal eredményesebb versenyen van túl a Ferrari Ausztráliában.

Fernando Alonso a tizenkettedik, míg Felipe Massa a tizenhatodik helyről vághatott neki az 58 körös versenynek. Habár a rajt mindkét versenyző számára jól sikerült, csak a spanyol versenyző tudott célba érni, mert Massa honfitársával, Bruno Sennával összeütközött a 47. körben. Az első felfüggesztése megsérült a brazil versenyzőnek, így feladni kényszerült a versenyt. Alonso az utolsó körökben nagyszerűen őrizte 5. helyét Pastor Maldonadóval szemben, és végül sikerült 10 pontot szerezni a még versenyképesnek nem igazán mondható Ferrarival.

Az eredményeknek köszönhetően talán nem meglepetés, hogy Massa csalódottan, míg Alonso egy fokkal elégedettebben nyilatkozott az Albert Parkban megrendezett versenyről.

Fernando Alonso:
alt"Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz verseny lesz, és boldog vagyok, hogy sikerült hasznos pontokat haza szállítanom. Nagyszerű rajtom volt, sikerült néhány előzési manőver a verseny korai szakaszában és később, a biztonsági autós fázis után, egy kemény csatám volt Maldonadóval: amikor láttam, hogy lement a pályáról, felsóhajtottam, mert igazán közel volt hozzám jó néhány körön keresztül. Lassabb voltam, mint ő, és minden, amit tehettem annyi volt, hogy védem a pozícióm a KERS-t használva néhány speciális ponton. Sajnálom őt, nagy kár, hogy így fejezte be a versenyt. Ami a mai nap pozitív pontjait illeti, az a rajt volt, a boxkiállások és a stratégia. Ma az autó jobb volt, mint tegnap, és közelebb voltunk az elsőkhöz. Azonban még mindig nagyon sok munka vár ránk, hogy utolérjük azokat, akik előttünk vannak teljesítmény szempontjából: nem csak a McLaren és a Red Bull, de a Mercedes és a Lotus is. Nagyjából egy másodpercre vagyunk a pole-tól, és itt van hét vagy nyolc csapat, akik nagyon közel vannak egymáshoz, Bizonyos értelembe ez jó hír, mert ha tudunk javítani néhány tizedet, akkor néhány hellyel előrébb lehetünk. Jövő héten Malajziában ismét össztűz alatt leszünk, mert a sepangi pálya nagyon megerőltető az autó és a gumik szempontjából."

Felipe Massa:
alt"Ez egy nagyon gyenge hétvége volt számomra. Már tegnap szenvedtem, mert az autónak rossz volt az egyensúlya, és ma talán még rosszabb volt, mert néhány kör után már a gumikkal is szenvedtem. Nagyszerű rajtom volt, és sikerült néhány helyet előrelépnem, és azt reméltem pontszerző helyen végezhetek. Megpróbáltuk előrébb hozni az első kiállást, de a második lágy szett gumikon is ugyanaz volt a probléma: az autó csúszkált, és a gumikopás sokkal nagyobb mértékű volt, mint másoknál. Nem mondanám, hogy agresszíven vezettem, és valójában igyekeztem nem túl keményen bánni a gumikkal, de semmit nem tehettem. Még a közepes keveréken sem változott a helyzet. Dolgoznunk kell rajta, hogy megértsük miért nem sikerült reprodukálnunk a helyes egyensúlyt, mint amilyen Barcelonában is volt. Ami a Sennával való ütközésemet illeti, úgy gondolom, hogy egy versenybaleset volt. Egy Toro Rosso megpróbált megelőzni a hármas kanyarban kívülről és Brunónak jobb tapadása volt a belső íven, így egymás mellett mentünk a 4-es kanyarba és itt összeakadtunk."

Ausztrál Nagydíj - Verseny

Versenyző # Időeredmény Különbség Körök Leggyorsabb kör Kör
Alonso 5. 1:34.31.130 + 21.565 58 1.30.277 52
Massa Kiesett 1:16.28.791 - 46 1.31.940 46

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 18. vasárnap, 13:32 )