Alonso: Felkészültek és egységesek vagyunk, és megbízunk egymásban

Nyomtatás

altRészt vett idei első hivatalos sajtótájékoztatóján Fernando Alonso is.

A spanyol versenyző Melbourne-ben a Ferrari médiasátrában találkozott a riporterekkel. Alonso elmondta, hogy jelenleg a Ferrari F2012 még nem teljesen áll teljesen készen, és még sokat kell dolgozniuk rajta.

"Továbbra is dolgoznunk kell és fejleszteni az autót" - kezdte nyilatkozatát Alonso. "Az autó felépítése elég innovatív a korábbi Ferrarikhoz képest, szóval hat nap teszt nem elég ahhoz, hogy a feketét fehérré változtassuk. Ez nem a tavalyi autó továbbfejlesztett változata, így több időre van szükségünk, mint a többi csapatnak, hogy maximalizáljuk a potenciált. Azt hiszem jól haladunk, és meglátjuk mennyire vagyunk versenyképesek az időmérő után, nem csak itt, hanem Malajziában és Kínában. Ez a  pálya nagyon különleges, mivel ez egy "stop and go" pálya kemény fékezési pontokkal, így nincsenek hosszú kanyarok, amelyekhez jó aerodinamika kell. Jó lesz, hogy összerakjuk az autó legjobb részeit a téli tesztekről, mert ezt nem tettük meg a tesztek alatt. Ezt a holnapi szabadedzésen fogjuk először megtenni."

A csapat technikai igazgatója, Pat Fry a teszteket követően úgy nyilatkozott, hogy az F2012 jelenleg nem elég jó ahhoz, hogy a dobogóért harcoljanak vele, de Alonso nem teljesen ért ezzel egyet.

"A mérnökök mindig az adatokat nézik, a számokat. Talán nem értük el a célokat vagy azokat a számokat, amiket vártunk az autótól, de ez nem azt jelenti, hogy az aktuális számok, amiket láttunk, nem lennének elegendőek ahhoz, hogy a pódiumért harcoljunk. Ezt csak a hétvégén fogjuk megtudni. Kétségtelen, hogy sokkal több van ebben az autóban, és remélhetőleg ez hamar előjön."

Az idei évben hat világbajnok is felsorakozik a rajtrácsra, a Formula-1 történetében először, de a kétszeres világbajnok nem számít arra, hogy emiatt sok minden fog változni.

"Úgy gondolom, ez nagyszerű a rajongóknak és a médiának, és hat világbajnok több figyelmet vonz a bajnokságra. Bizonyos értelemben azonban nem gondolom, hogy emiatt nagyobb show lesz, vagy hogy javul a versenyek minősége, hiszen néhány vasárnap fantasztikus futamokat láthatunk a GP2-ben, és ott nincsenek bajnokok. Hat világbajnok nem jelenti automatikusan azt, hogy nagyszerű versenyek lesznek. A legfontosabb dolog nem más, mint hogy több autó tudjon harcolni a győzelemért. Ha a Red Bull, a McLaren, a Ferrari, a Lotus és a Mercedes is tud harcolni a győzelmekért, az emberek szeretni fogják a szezont, és én remélem így lesz."

Annak ellenére, hogy a téli felkészülés nem sikerült tökéletesre a csapatnak, Alonso úgy véli, hogy a Ferrari továbbra is a legjobbak között szerepel majd.

"A csapat nagyon, nagyon motivált, nagyon ambiciózus a bajnokságot illetően, és nagyszerű az a szellem, hogy mi akarunk lenni a világbajnokok. Ez a célunk, és ha eljön november, egy ponttal kell többet elérnünk, mint a második srác, ha mi akarunk a bajnokok lenni. Felkészültek, egységesek vagyunk és megbízunk egymásban. A mérnökök megbízhatóak, a szerelők fantasztikus munkát végeznek, és remélem, hogy a versenyzők is megbízhatóak" - zárta nyilatkozatát Fernando Alonso.


Tweet