Alonso: "Vegyes rajtrácsra számítok"

Nyomtatás


altFernando Alonso úgy véli, hogy a téli tesztek végeztével összerázódott a mezőny, a spanyol az évadnyitón mindenképp egy vegyes rajtrácsra számít.

Már rögtön az év első pénteki programjára beköszöntött az eső, mindkét szabadedzésen megakadályozva a mérvadó száraz körök teljesítését. Alonso elmondta, hogy mindezek ellenére a Ferrari előrelépéseket tett, de az időmérő végeredményéről - azt leszámítva, hogy nagyon szoros lesz - nem hajlandó előjelzésekbe bocsátkozni.

"Holnapra egy nagyon vegyes rajtrácsra számítok, mert sok csapat végzett jó munkát a téli időszakban" - mondta. "Megpróbáljuk a legjobbunkat előhozni. Az előző hetekben próbált lehető legjobb alaktrészeink mellé néhány idehozott újdonságot beleépítve törekedünk a maximumra. Az én véleményem azonban nem változott: holnapig kell várnunk, hogy a többiekhez képesti reális összehasonlítást megkapjuk. De ha valamiféle véleményt kellene mondanom a holnapi nappal kapcsolatban, akkor az mindenképp pozitív lenne. Nagyon fontos dolgokat csináltunk, az egyensúly jó és az autó is jól reagál a változásokra."

A Ferrari kinézete ellenére ellenére Alonso elmondta, hogy az időmérő előtt elégedett volt az autóval.

"Az időjárás miatt nagyon nehéz volt végigvinni a mára tervezett programot, ezért holnapra, az időmérő előttre is maradt még tenni valónk. Azonban úgy gondolom, hogy az ellenfeleink is hasonló cipőben járnak. Meglehetősen elégedett vagyok az autóval: az elsődleges benyomások az egyensúlyról mindenképpen pozitívak."

"Tekintve, hogy az eső miatt főképp intermedieten és közepes keveréken mentünk nem tudtuk megcsinálni a két abroncs szokásos összehasonlítását. Amennyiben a gumikopást is figyelembe vesszük, a használt gumifajták egész jól viselkedtek. Nagyon fontos, hogy a KERS-től a motorig, a szervókormánytól a váltóig minden tökéletesen működjön, az első futamon mindig ez a primér szempont. Nincs értelme a mai időeredményeket figyelembe véve előrejelzéseket tenni az időmérővel kapcsolatban."


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 16. péntek, 20:56 )