Csapatvezetői értékelések a pénteki nap után

Nyomtatás

 

altEgy nagyon mozgalmas pénteki napon van túl a Ferrari. Fernando Alonso és Felipe Massa rengeteget dolgozott, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a szombati időmérőre és a 14. Maláj Nagydíjra. 

A két F2012 összesen 94 kört teljesített: Alonso 50, Massa 44 kört teljesített a szabadedzések alatt. Rengeteg még a tennivaló, amit az FIA sajtótájékoztatóján a csapatfőnök Stefano Domenicali is megerősített: a technikusoknak és a mérnököknek egyaránt az a feladata, hogy a legjobban felkészüljünk a szombati napra.

Pat Fry: Mindkét pilótánk egy nagyon összetett, de egymástól picit eltérő programot hajtott végre, azonban mind a kettő három pont köré összpontosult: a különböző aerodinamikai beállítások összehasonlítása, a két keverék gumikopásának (közepes, kemény) értékelése és az ideális beállítások megtalálása. Nincs nagy problémánk így a tervezett programot teljes egészében végre tudjuk hajtani. Most a kapott adatokat analizáljuk, hogy az időmérőre és a versenyre helyre tegyünk az autót. Első pillantásra azt mondhatom, hogy a helyzet nem sokban tér el az előző héthez képest, az autó majdnem ugyanolyan, mint amilyet Melbourne-ben láthattunk. Nem találtunk az egyensúllyal problémát, a Ferrari hosszútávon nem tűnik annyira rossznak. Fernando egyre jobban érzi magát az autóban, miközben azon dolgozunk, hogy Felipének is a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk. A holnapi napra a fő célunk, hogy bejussunk a Q3-ba: tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetünkben ez nem lesz egyszerű, de ennek érdekében mindent megteszünk. 

 


Tweet