Gené szerint változtatni kellene az időmérőn

Nyomtatás

altMarc Gené szerint változtatni kellene az időmérőedzések harmadik szakaszán, mert a jelenlegi szabályozás nem a szurkolók érdekeit szolgálja.

Tavaly számos kvalifikáción láthattuk, hogy azok a versenyzők, akik úgy gondolták, nem tudnak beleszólni az első hat helyért folytatott csatába, ki sem gurultak a pályára az időmérő utolsó szakaszán - így spórolva a gumikkal a versenyre -, így a nézők sokszor csak hat autót láthattak az utolsó tíz percben a pályán körözni.

Marc Gené szerint ez egyáltalán nem jó a szurkolók számára, és egy olyan megoldás bevezetését sürgette, amely változtat a jelenlegi lebonyolításon.

"Az egyik dolog, amit meg kellene tennünk, hogy változtatnunk kellene az időmérőedzés Q3-as szakaszának jelenlegi lebonyolításán" - szólalt fel Gené a FOTA rajongói fórumán, Barcelonában. "Nem tarthatjuk meg ezt a játékot a gumikkal, hogy néha csak hat autó körözött a pályán az időmérő végén. Ez nem jó a sportnak, és a rajongóknak sem. Meg kell változtatni, nem tudom hogyan, de valamit tennünk kell vele."

2006 óta osztják három szakaszra az időmérőt, de azóta már számos alkalommal módosítottak a kvalifikációra vonatkozó szabályokon.


Tweet