Krízis vagy blöff?

Nyomtatás

altA maranellói gárda vezető alakjai a melbourne-i szezonnyitó felé vették az irányt, hogy harcba szálljanak a világbajnoki címért. A nyitó hétvégén egy rejtély is megoldásra kerül, mégpedig az, hogy a téli tesztek után valójában mekkora bajban is van a Ferrari.

Attól függően, hogy kit is kérdeztek a paddockban az olasz istálló helyzetéről, mindig más válasz érkezett. A neves itáliai csapat beszélt végsebesség problémákról, tempó gondokról, azonban az is előfordulhat, hogy mindez átverés a téli tesztidőszak küzdelmei után.

A Pirelli szakértője, Paul Hembery szerint egy ilyen nagy csapatot, mint a Ferrari „veszélyes dolog leírni. Az adatok amiket láttam elég jó tempóra utalnak” - mondta Hembery az Auto Motor und Sportnak.

„Rengeteg változtatást és innovációt hajtottak végre az autón, ezért találom furcsának a Ferrari idő előtti leírását. Az általam ismert adatok alapján azt mondhatom, hogy megvan bennük a lehetőség. Mint mindig is a Formula-1-ben, most is gyorsan változhatnak a dolgok” - mondta a brit.

Hemberyvel egyaránt egyetért a Ferrari korábbi hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher is: „A helyzetükhöz kitalált médiafelhajtás el van túlozva. Vannak problémáik, de cserébe ül ott egy Fernando Alonso” – Tette hozzá a német.

Norbert Haug a Mercedes sportigazgatója elmondta: „Nem hinném, hogy a Ferrari problémái olyan nagyok, mint amilyennek a média mutatja.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 16. péntek, 17:30 )