Massa: "Harcolnunk kell a győzelemért"

Nyomtatás

altA Ferrari főhadiszállásán tartott sajtótájékoztatón tisztán látszott Felipe Massán, mennyire örül az új év kezdetének.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az értelmetlen fecsegés ideje lejárt” – kezdte a brazil, az elmúlt hetek spekulációira utalva. „A szombati időmérő után fogunk tisztább képet kapni arról, hol is állunk a többiekhez képest. A vasárnapi futam után az autó teljesítményét illetően, a téli teszteken ég előre meg nem mondható adatokkal is tisztában leszünk már. Télen sok csapatot nem csak egy kör erejére, hanem egy futamhossznyira is nagyon versenyképesnek bizonyult, amely azt mutatja, hogy az erőviszonyokat illetően szorosan leszünk egymás mögött.”

Felipe szerint a hétvégére nincs ok a pesszimizmusra, ahogy korábban már elmondta, a téli tesztek gyakran hamis képet adnak a valóságról: „Hogy őszinte legyek, nem vagyunk elégedettek a tesztek végeredményével. Annak ellenére, hogy a 2011-es év kezdete előtt nagyon boldogok voltunk az akkori eredményekkel a későbbiekben mégsem bizonyultunk elég versenyképesnek. A téli tesztek nem mindig adnak tiszta képet az erőviszonyokról. Reméljük, hogy az első versenytől kezdve harcban leszünk a győzelemért. A megfelelő versenyszimulációk lefolytatása után, a versenytempó tekintetében nem állunk messze a céltól. A barcelonai tesztnapon végrehajtott hosszú távú szimulációnak nagy jelentősége lehet a teljesítményünkben. Ahhoz, hogy tisztán lássuk hol is állunk, arra van szükség, hogy mindenki ugyanazon az abroncsokon és üzemanyag mennyiséggel vágjon neki a futamnak. Az utolsó teszt után a szimulátorban is kipróbáltuk mindazt, amit összegyűjtöttünk, azonban sok fejleszteni valónk van még Barcelonától Ausztráliáig: úgy gondolom, hogy sok fontos dolgot megértettünk, nem nagy lépések ezek, de nagyon hasznosak lehetnek és segíthetnek az autó fejlesztésében.”

A brazil pilóta hozzátette, hogy az Albert parki pálya soha sem volt barátságos hozzá: „A 2010-es dobogót leszámítva Melbourne nem az a hely, ahol a legszerencsésebb vagyok. Más versenyeken, amikor egy jó eredményt tudtam volna itt elérni mindig történt valami, ami véget vetett a futamomnak. Vasárnap remélem, hogy jól fogunk rajtolni. Mentálisan egy nehéz szezonkezdésre készültem fel, készen állok bármi is történjék. Harcolnunk kell a győzelemért, a pódiumért,  hogy a legjobbat hozzuk ki az autóból. Vasárnap minden kiderült. . A gyáron belül és a csapatban egyaránt az a legfontosabb, hogy hétről-hétre minél hamarabb a helyes utat megtaláljuk meg az autó fejlesztésében.”

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 16. péntek, 11:06 )