Massa São Paulóban töltődik fel a szezon előtt

Nyomtatás

altFelipe Massa jelenleg még São Paulóban készül az idei szezonra, amelyről reméli, sikeres lesz a számára.

A Petropolis Csoport egy hete kötött támogatói szerződést a Ferrarival, így TNT energiaital lesz a csapat hivatalos energiaitala. A márka Felipe Massa személyes szponzora is, így nem meglepő, hogy a brazil versenyző egy, a gyártó által szervezett sajtótájékoztatón is részt vett a mai nap.

"Számunkra, versenyzőknek, sok energiára van szükségünk a munkánkhoz, mert nagyon fárasztó egy két órás versenyt végigcsinálni, gyakran nagyon meleg van a pilótafülkében" - nyilatkozta Massa. "És nagyon sok energiára van szükséged, ha egy olyan hosszú bajnoksággal nézel szembe, mint amilyen a 2012-es szezonunk lesz. Örülök, hogy a Scuderiának van egy brazil partnere: ez egy jó jel az országunknak. A reményeink 2012-re? Számos és nagyon magas, mint általában: optimista vagyok és pozitívan gondolkodom. Minden újra a nulláról indul, más autókkal. A célom, hogy boldogan szálljak ki az autómból minden verseny végén, mert megtettem mindent, ami az erőmből tellett."

Az idei évben lejár Massa szerződése a Ferrarinál, de a 30 éves versenyző elmondta, azon lesz, hogy meghosszabbítsák a kontraktusát.

"Ez az év sem különbözik a korábbi évektől. Ez legalább az ötödik alkalom, hogy úgy vágok neki a szezonnak, hogy nem újítottuk meg a szerződésem, így ez nem jelent újdonságot a számomra. A célom az, hogy kiterjesszem a kapcsolatom a Ferrarival, ami már oly sok éve tart. Ez a hetedik szezonom mint Ferrari versenyző, de nem gondolok erre egy másodpercig sem, amikor az autóban vagyok. Számomra a Ferrari valami különleges. Például most volt az első alkalom, hogy láttam Enzo Ferrari idén bemutatott irodáját a maranellói múzeumban, és egy nagyon különleges érzés fogott el, annak ellenére, hogy már több, mint 10 éve ennek a családnak a  része vagyok."

Természetesen rengeteg kérdés volt az idei tesztekkel kapcsolatban is, és a csapat kilátásairól a szezon elejére.

alt"Minden évben kevesebbet tesztelünk, így sokkal nehezebb megérteni, hogy mi a helyzet a különböző csapatokkal" - mondta Massa. "Tavaly nagyon jól mentünk a teszteken, aztán amikor megérkeztünk Melbourne-be, egy másodpercre találtuk magunkat a pole pozíciótól. Nem tagadom azt, hogy jelenleg nem vagyunk 100 százalékig megelégedve azzal, amit a három teszt alatt csináltunk Spanyolországban, és szerettem volna, ha egy kicsit gyorsabbak vagyunk. Egy teljesen új autónk van, és még sok mindent meg kell tanulnunk vele kapcsolatban, hogy kihozzuk belőle a benne rejlő potenciált. Egy nagyon erős csapatom van, és hiszek a képességeikben, hogy képesek lesznek fejleszteni a kasznit a szezon alatt. Az igazság az, hogy csak Ausztráliában értjük meg a helyzetet, amikor mindannyian ugyanolyan feltételek mellett körözünk: kevés üzemanyaggal a fedélzeten és a leglágyabb gumikkal az autón. Természetesen van néhány olyan csapat, amely nagyon erősnek tűnik, mint például a Red Bull, a McLaren és a Mercedes, és számomra a Lotus is nagyon gyorsnak tűnik. Aztán van egy csoport, ami nagyon közel van, és csak tizedek választják el őket: a Sauber, a Toro Rosso és a Force India. Még hiszek abban, hogy harcolhatunk a dobogóért: ez az egyetlen gondolat, ami a fejemben jár. De még várnunk kell egy pár napot, hogy megkapjuk a választ."

Felipe vasárnapig marad Brazíliában, és utána repül Melbourne-be, hogy megkezdje tízedik F1-es szezonját. Azonban ez lesz az első olyan szezonja, amikor Rubens Barrichello nem sorakozik majd fel vele a rajtrácsra.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Rubens úgy döntött, hogy egy új kalandba kezd az Indycarban. Hallottam, hogy szomorú volt azt illetően, ahogy a dolgok mentek a korábbi csapatával, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog teljesíteni az új karrierében: szurkolni fogok neki, és biztos vagyok benne, hogy ő is szurkolni fog nekem a Formula-1-ben."


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 08. csütörtök, 23:56 )