Massa új alvázat kap a Maláj Nagydíjra

Nyomtatás

altFelipe Massa gyenge ausztráliai teljesítménye miatt a csapat úgy döntött, hogy a brazil új alvázzal vág neki a Maláj Nagydíjnak.

A gyenge időmérő edzésen való szereplést követően Fernando Alonso nagyszerű versenyzéssel az ötödik helyet szerezte meg múlt héten az Albert Parkban, míg csapattársa, Felipe Massa az egész futamon a gumikopással szenvedett, míg a Bruno Sennával való - 13. helyért zajló - csatában való ütközést követően, végül feladni kényszerült a versenyt.

A csapat a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Massa egy új alvázzal vág majd neki a Maláj Nagydíjnak, annak reményében, hogy az végrehajtott módosításokkal megszűnnek a brazil tapadási problémái.

"Felipe tudja, hogy számíthat arra, hogy a csapat mindent megtesz mind technikai, mind operatív szempontból, hogy egy jobb helyzetbe helyezze őt, amelyben megmutathatja a tehetségét, még akkor is, ha ez extra munkát kíván meg ezekben a napokban, az ausztrál és a maláj verseny között" - áll a Ferrari hivatalos honlapján.

"Például, már megkezdődött a munka a sepangi boxban, hogy elkészítsék a 294-es jelzésű alvázat, amely a 293-ast fogja váltani, és amit a brazil versenyző a szezon második versenyén már használni is fog. Erre a döntésre azért volt szükség, hogy minden kétséget tisztázzunk az autója teljesítményét illetően, amellyel egész hétvégén szenvedett az Albert Parkban."


Tweet