Megállás nélkül dolgozik a csapat Maranellóban

Nyomtatás

altBár a szezon előtti tesztek tegnap véget értek, azonban Maranellóban nem állt le a munka.

Alonso ma reggel tért vissza Maranellóba a csapattal Montmelóból, míg Massa a monacói otthonából érkezett a csapat központjába. Mindenki azonnal munkához látott: a mérnökök elemezték az adatokat, amiket a csapat a barcelonai teszten szerzett, míg Massa a szimulátorban dolgozott.

Délután Stefano Domenicali intézett buzdító szavakat a Scuderia dolgozóihoz.

"Nyilvánvaló, hogy nem lehetünk boldogak azzal, ahogy a tesztek mentek vagy a céljainkat illetően, de ne feledjük, a bajnokságot még nem kezdődött meg. Ez csak a kiindulási pont, és egy nagyon hosszú szezon áll előttünk. Tudjuk, hogy vannak olyan területek, amelyeken még sokat kell dolgoznunk, főleg a megbízhatóságon és a teljesítményen, de nagyszerű válaszra számítok tőletek, és az akaratra, hogy megmutassuk kik vagyunk."

Fernando Alonso, a csapatfőnökhöz hasonlóan, szintén bíztatta a csapatot.

"Mindenekelőtt szeretném megköszönni mindenkinek az eddig elvégzett munkáját" - mondta a kétszeres világbajnok a jelenlévőknek. "Nagyon intenzív hónapok és hetek vannak mögöttünk, és tudom, hogy mindent beleadtatok, hogy a nap huszonnégy órájában dolgoztatok a pályán, és itt a gyárban azért, hogy egy erős autót biztosítsatok nekem és Felipének. Az új autónak vannak olyan jellemzői, amelyeket nehéz megérteni, és talán még nem vagyunk ott, ahol lenni akarunk. De mindannyian átéltünk már jó néhány formula-1-es szezont, és mindannyian jól tudjuk, hogy amíg nem vagyunk Ausztráliában, nem tudhatjuk, hogy valójában hol állunk a többiekhez képest. Sok mindent mondanak és sok elképzelés van, de senki nem tudja az igazságot. Például tegnap a Red Bull, akit sokan a legerősebbnek tartanak, csak néhány kört teljesített, és utolsók voltak a tabellán: ha valami hasonló történt volna velünk, elszabadult volna a pokol, de igazából ezt észre sem vették. Mindent bele kell adnunk, hogy javuljunk, jobban, mint akármikor máskor, a visszapillantó tükrökért felelős embertől egészen a dugattyúkért felelősig. Egységesek vagyunk és mindent beleadunk, mert mindannyian ugyanazt akarjuk. Csak egy két évvel ezelőtti szituációra hadd emlékeztesselek titeket: az utolsó barcelonai teszten ötödikek voltunk a Red Bull, a McLaren, a Sauber és a Force India mögött, és két héttel később kettős futamgyőzelmet értünk el Bahreinben. Nem az számít, hogy az első versenyen legyél az első, hanem az, hogy novemberben, a világbajnokság végén..."

Felipe Massa és Fernando Alonso holnap néhány reklám kötelezettségének tesz majd eleget Maranellóban, míg Luca di Montezemolo elnök úr az új F12 Berlinettát, a Ferrari leggyorsabb utcai versenyautóját mutatja majd be a sajtónak Genfben.

Ferrari F12 Berlinetta


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 05. hétfő, 23:00 )