Pérez: A Saubernél maradok

Nyomtatás

altFelipe Massa idei és tavalyi gyengébb szereplése miatt rengeteg pletyka látott napvilágot a brazil versenyző jövőjével kapcsolatban.

Már a Maláj Nagydíj előtt olyan pletykák láttak napvilágot, hogy Massát már az év vége előtt lecserélheti a Ferrari.  A pletykákat tovább erősítette, hogy Pérez édesapja már a Maláj Nagydíj előtt elmondta, a Ferrari emberei már élénken érdeklődtek fia iránt a Sauber csapatánál.

A Ferrari csapatfőnöke, Stafano Domenicali azonban tagadta ezeket a spekulációkat a verseny utáni nyilatkozatában: "Kötelességünk mellette maradnunk, mint ahogy ennek egy ilyen összetartó csapatban lennie kell".

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh miközben Pérez teljesítményéről beszélt a Sky Sportnak, elmondta, hogy a mexikói ezzel az eredménnyel nagy nyomást helyezett "Mr. Massa" vállára, és ő "fontolóra venné", hogy már a Kínai Nagydíj előtt helyet cseréljen a két versenyző.

Azonban az érintett cáfolta, hogy a szezon vége előtt elhagyná a hinwili alakulatot.

"Teljes mértékben elkötelezett vagyok a csapatommal, a Sauberrel" - nyilatkozta a Ferrari Versenyzői Akadémiájának a tagja. "Ez még csak a szezon második versenye volt, és még nagyon hosszú út áll előttünk, szóval tovább kell javulnunk, különösen azért, mert egy kis csapat vagyunk, a többiek nagyobbat tudnak javulni, így fontos, hogy koncentráltak maradjunk. Természetesen ez csak pletyka, de nem, a Sauberrel maradok az egész szezonban."

A Maláj Nagydíj győztese, Fernando Alonso is dicsérte Pérezt, de elmondta, a csapata elkötelezett abban, hogy segítse Massát.

"Jelenleg, ahogy Sergio is mondta, a Sauberre koncentrál, amely csapattal szerződése van" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok. "A Ferrari Versenyzői Akadémiája nagyszerű munkát végez a fiatal tehetségekkel, és úgy gondolom, hogy Segio azért van az Akadémián, mert a Ferrari nagy tehetséget látott ebben a srácban. Ma a győzelem nem volt lehetséges, de úgy gondolom, hogy a győzelem inkább előbb, mint utóbb fog jönni számára."

alt"Jelenleg Felipével egy nagyon erős csapat vagyunk, egy nagyon egységes csapat, és nem látom semmi lehetőségét, hogy ne Felipe mellett versenyezzek, mert úgy gondolom, mi egy erős csapat vagyunk. Úgy hiszem Felipének voltak problémái a versenyen Ausztráliában, de itt, hogy változtattak néhány dolgot az autón, versenyképes volt. Az időmérőn a 12. helyet szerezte meg, és amikor megszakították a versenyt, már a nyolcadik volt, szóval úgy gondolom, hogy egy normál versenyen, és remélhetőleg, amikor az autó javul, Felipének és nekem együtt kell állnunk majd a dobogón. Ez a cél a szezon hátralevő részére" - állt ki csapattársa mellett Alonso.


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 27. kedd, 09:48 )