Rosberg az élen az időmérő előtt

Nyomtatás

altFélig-meddig nedves aszfaltcsík fogadta a versenyzőket, a maláj versenyhétvége harmadik szabadedzésén, miután az eső csak fél órával az edzés előtt állt el. A Maláj Nagydíjra jellemző hatalmas melegnek (38°C-os aszfalt hőmérséklet) köszönhetően azonban, a pálya hamar felszáradt, így a tegnapi naphoz hasonlóan végül ma is száraz pályán körözhettek a pilóták, viszont ennek ellenére sem tudott jól szerepelni a maranellói gárda.

 

Nico Rosberg tekintélyes előnnyel végzett az élen, több, mint négy tizeddel verte meg a bajnoki címvédő Sebastian Vettelt, és csapattársát Mark Webbert.

Alonso a 13-ik, Massa pedig csak a 18-ik helyen végzett, miután mindkettőjük három etap megtétele után, egy kemény, és két közepes keverékű gumit használt el. A sebességük és az időeredményük sem javult a  tegnapi naphoz képest, ami aggasztó lehet, a hétvége további részére nézve.

Lewis Hamilton rögtön az első mért körén meglátogatta a sóderágyat, aminek köszönhetően végül csak nyolc kört tudott megtennie, és kilenc tizedes lemaradásával a kilencedik helyen végzett.

A nagy visszatérő Kimi Räikkönen, akinek teljesítményéről nem kaphattunk tiszta képet az egy héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon, (miután elhibázta gyors körét és már a Q1-ben kiesett) a negyedik lett. A finn és csapata eddig igen peches a hétvége folyamán, hiszen miután tegnap öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt, az este folyamán kisebb tűz ütött ki náluk, és a konyha, az étkezde valamint Räikkönen tartalék sisakja is oda lett.

A sort a két HRT zárta, ám meglepetésre csak pár tizeddel maradtak el a Marussiáktól.
 

És végül a végeredmény:
 

alt


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 24. szombat, 08:31 )