Versenyzői nyilatkozatok a Maláj Nagydíj után

Nyomtatás

altVegyes napot zárt a Ferrari Malajziában.

Bár a rajt mindkét versenyző számára jól sikerült, és a verseny megszakítását követően Fernando Alonso a hatodik, Felipe Massa pedig a nyolcadik helyről várhatta a verseny újraindítását.

Az új rajtot követően azonban már nem alakultak ugyanolyan jól az események a versenyzők számára: míg a spanyol versenyző egyre fentebb tornázta magát, és végül megnyerte a futamot, a gumikopással szenvedő brazil csapattársa egyre hátrébb csúszott a rangsorolásban, és végül a tizenötödik helyen ért célba. Így érthető, hogy Alonso elégedetten, míg Massa csalódottan nyilatkozott a futamot követően.

Fernando Alonso:
alt"Ez egy hihetetlen verseny volt! Nagyon boldog vagyok magam és az egész csapat miatt is: büszke vagyok ezekre a fantasztikus emberekre. Nehéz időszakon megyünk át, senki nem adta fel, sőt, mindenki dupla erőfeszítéssel dolgozott azért, hogy előrébb jussunk. A stratégia tökéletes volt, a szerelők kifogástalan munkát végeztek, a mérnökök a legjobb munkát végezték az autó felkészítésében, és én a verseny mind az 56 körében a maximumomat nyújtottam. Soha nem fogadtam volna erre a győzelemre, és úgy gondolom, hogy bárki, aki így tett, csinos összeget markolhat fel. Amikor visszatértem a boxutcába a levezető kör után, nem is tudtam hová kell leparkolnom az autót: hogy nyertünk, minden problémánkkal együtt, valami egészen rendkívüli. Az esőben, nagyon jól mentem, de később, amikor a pálya felszáradt, a gyengeségeink megmutatták magukat. Sergio nagyon közel volt, így megpróbáltam a száraz íven maradni: ha meg akart volna előzni, kockázatot kellett volna vállalnia. Tegnap ő és én a kilencedik és a tízedik helyen végeztünk, ma pedig a győzelemért harcoltunk, ami jól mutatja, milyen kiszámíthatatlan ez a bajnokság. A célunk az volt, hogy ne veszítsünk sok pontot a bajnokság korai versenyein, és most vezetjük a bajnokságot. Most javítanunk kell a teljesítményen, kezdve rögtön a kínai és a bahreini versenyen. Azonnal újra munkához kell látnunk annak érdekében, hogy találjunk legalább 2 vagy 3 tizedet, ami talán segítene minket abban, hogy a legjobb helyekért harcoljunk."

Felipe Massa:
alt"Először is szeretnék gratulálni Fernandónak ehhez a nagyszerű győzelemhez, mert egy fantasztikus versenyt futott. Ez egy nagyon fontos győzelem a csapatnak, azonban nem felejthetjük el, hogy az autónk még nincs a legmagasabb szinten. Nyilvánvalóan csalódott vagyok az eredményemmel. A dolgok jól mentek a rajtnál, és képes voltam harcolni azokkal a versenyzőkkel, akik közvetlenül előttem voltak. Amikor a pálya száradt, egyre jobban és jobban szenvedtem a gumikopással, és nem tudtam egy jó versenytempót tartani. Úgy döntöttünk, hogy követjük azt, amit Rosberg csinál előttünk, mert ő is láthatóan szenvedett a gumikkal, de ez nem jött be, és sok időt vesztettünk azzal az extra kiállással, hiszen a többiek a pályán maradtak még egy ideig, mielőtt a száraz gumikra váltottak volna. Fontos számunkra, hogy megértsük miért van ilyen nagy különbség az autóink teljesítményét illetően, de a végső célunk, hogy egy versenyképesebb autónk legyen a lehető leghamarabb."

Maláj Nagydíj - Verseny

  # Időeredmény Különbség Körök Leggyorsabb kör Kör
Alonso 1. 2:44.51.812 - 56 1.41.680 53
Massa 15. 2:46.29.131 + 97.319 56 1.42.051 56

 


Tweet