Versenyzői nyilatkozatok az ausztrál időmérő után

Nyomtatás

altNem jól alakult az Ausztrál Nagydíj szombati napja a Ferrari számára.

Bár a csapatból néhányan korábban elmondták, hogy az év első néhány futama nehéz lesz, ennyire gyenge időmérőre talán még ők sem számítottak. Már a délelőtti szabadedzésen is voltak teljesítménybeli problémák, és ezen nem is sikerült változtatni az időmérőig. Mindkét versenyző szenvedett a leszorítóerő hiányától, és ez az eredményekben is megmutatkozott: Fernando Alonso a tizenkettedik, Felipe Massa pedig a tizenhatodik helyről vághat neki az 58 körös futamnak.

Mivel a Q3-ba sem sikerült bejutniuk a versenyzőknek - sőt Alonso a kavicságyban fejezte be a Q2-t -, így érthető, hogy mindkét versenyző csalódottan nyilatkozott a kvalifikációt követően.

 

Fernando Alonso:
alt"Valahogy így történt: egy kicsit rámentem a fűre fékezéskor, az autó megpördült és a kavicságyban találtam magam. Nem fulladt le a motor, és reméltem, hogy a pályabírók vissza tudnak majd tolni a pályára. Lágy gumikon értem el az időmet: talán egy új szett gumival bekerülhettem volna a Q3-ba, de nem tudtam volna az első sorokért harcolni. Ma hiányzott a teljesítmény, nem volt elég aerodinamikai leszorítóerőnk és még mindig hiányzik a maximális végsebesség is. Holnap védekezően fogunk versenyezni, és megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, és remélhetőleg ki tudjuk hozni a legtöbbet a négy új szett gumiból. Reméljük sikerül jó rajtot venni, hogy elkapjuk azokat, akik néhány sorral előttünk vannak, és aztán a végéig harcolhatunk velük. Tavaly 1,4 másodpercre voltunk a pole pozíciótól, míg ma a Q2-ben ez a hátrány 1 másodperc volt, így elméletileg azt mondhatnánk, hogy versenyképesebbek vagyunk, mint akkor. Persze más csapatok előreléptek, de úgy gondolom, hogy rengeteg terünk van a fejlődésre. Malajziában ugyanez az autó áll majd a rendelkezésünkre, ezért a helyzet nem fog sokat változni. Csak azt láthatjuk majd meg, hogy az autó hogyan fog alkalmazkodni az ottani pálya karakterisztikájához. Igaz, hogy a célunk az volt az év elején, hogy a győzelemért harcolhassunk a szezon elejétől, és ezt nem sikerült elérnünk, de ez egy nagyon hosszú szezon lesz, és csak annyit tehetünk, hogy dolgozunk a teljesítmény javításán... Nincs értelme dühösnek lenni, mert azzal semmit nem érünk."

 

Felipe Massa:
alt"Nagyon csalódott vagyok: ez nem az a szezonkezdet, amit vártam, vagy amiben reménykedtem. A harmadik szabadedzéstől fogva nehéz volt a mai nap: az autó egyensúlya sohasem olyan volt, mint amilyet akartam, és egyetlen tiszta kört sem sikerült összeraknom. Mindig hiányzott a tapadás, mind a közepes, mind a lágy keverékeken, túlkormányzottsággal szenvedtem a kanyar bejáratánál, és alulkormányozottsággal a kijáratoknál. Nem tudom miért, de az autó rosszabbnak tűnt, mint a téli teszteken, talán a pálya karakterisztikája miatt. A holnapi versenyen megpróbálunk mindent megtenni, ami lehetséges. Ez nem lesz egyszerű, mert nagyon hátulról indulok, de mindent beleadok majd. Nem hiszem, hogy képesek leszünk csak egy kiállással teljesíteni a futamot, de meg kell próbálnunk a mai időmérőn szerzett hátrányt ledolgoznunk. Egyértelműen hátrányban vagyunk, talán jobban, mint ahogy vártuk, és sok csapat sokat fejlődött a tavalyi évhez képest. Dolgoznunk kell azon, hogy megtaláljuk a helyes irányt az autó fejlesztésében."

Ausztrál Nagydíj - Időmérő

    # Legjobb idő Körök   # Legjobb idő Körök
Q1 Alonso 6. 1.26.688 9 Massa 17. 1.27.633 8
Q2 Alonso 12. 1.26.494 3 Massa 16. 1.27.497 8
Q3                

 


Tweet