Versenyzői nyilatkozatok az Ausztrál Nagydíj pénteki napja után

Nyomtatás

altAz Ausztrál Nagydíj pénteki első- és második szabadedzése után sem tudhatott meg senki sokkal többet a valós erőviszonyokról, hiszen az esővel tarkított szabadedzésekből ugyanúgy nem lehet következtetéseket levonni, mint a tesztekből.

Ma összesen 59 kört teljesített a két versenyző, ami egy körrel több, mint a vasárnapi versenytáv. A második szabadedzésen elég sok víz volt a pályán az esőnek köszönheten, így ekkor csak az edzés végefelé hajtottak a pályára a versenyzők, amikor már szárazabb volt az aszfalt. Napközben csak egy incidens történt, amikor Felipe Massa délelőtt megcsúszott és a sóderágyban kötött ki, de szerencsére sem a versenyző, sem az autó nem sérült meg.

Fernando Alonso:
alt"Mindig nagy öröm visszatérni egy nagydíjra a téli szünetet követően: mindenki pályára gurul, és ott van a közönség is, így ez mindig jó érzés. Kicsit bonyolult volt végigvinni az előre eltervezett pénteki programunkat az időjárás miatt. Emiatt vár még ránk egy kis munka holnap az időmérő edzés előtt, de úgy gondolom mindenki hasonló helyzetben van. Meglehetősen elégedett vagyok az autóval: pozitívak a kezdeti benyomásaim az autó egyensúlyával kapcsolatban. Azonban még nem végeztük el a szokásos összehasonlítást a két gumikeverék között, mert főleg a köztes esőgumikon és a médium keverékeken futottunk, és úgy tűnt, hogy ezek jól viselkednek, legalábbis ami a gumikopást illeti. Fontos volt, hogy minden tökéletesen működik a KERS-től kezdve a motorig, a szervótól kezdve a sebességváltóig minden alkatrész. Nincs értelme a mai időeredményeket úgy nézni, hogy jóslatokba bocsátkozzunk az időmérőre. Holnapra azt várom, hogy nagyon megkeveredik a rajtrács, mert sok csapat van, amely jó munkát végzett a téli időszak alatt. Megpróbálunk mindent beleadni, egyberakva a legjobb elemeket, amiket az elmúlt hetekben teszteltünk. Azonban a véleményem nem változott: várjuk a holnapot, hogy megtudjuk, hol vagyunk a többiekhez képest. De ha valamilyen véleményt kellene megformálnom a mai napról, azt mondanám, hogy pozitív volt. Megcsináltuk a legfontosabb dolgokat, az egyensúly jó és az autó jól reagál a változtatásokra."

Felipe Massa:
alt"Több, mint három hónap után visszatértünk ahhoz, amit mi versenyzők a legjobban szeretünk, a versenyhez. Ma azonban egy eléggé nehéz első napon vagyunk túl, mert nem tudtunk annyi kört megtenni, mint amennyit szerettünk volna. Az eső bonyolította a dolgokat az első és a második szabadedzésen is. Az első tréningen még ki is csúsztam a pályáról, ami egy kis időveszteséget jelentett a számomra: amikor fékeztem, a bal hátsó kerék kicsit ráment a fűre, és az autó megpördült és csak a kavicságyban állt meg. A második edzésen az eső miatt sokáig nedves volt a pálya, és csak a vége felé tudtuk először feltenni a száraz abroncsokat. Mindent egybevéve, nem igazán lehetett megérteni, hogy hol állunk a többiekhez képest. Túl kevés kört teljesítettem ahhoz, hogy elmondjam, az autó mennyit változott a barcelonai teszt óta. Holnap délután az időmérőn mindannyian azonos feltételek mellett fogunk futni, és végre megérthetünk majd valamit!"

  Első szabadedzés Második szabadedzés  
  # Legjobb idő Körök # Legjobb idő Körök Alváz
Alonso 4. 1.28.360 21 4. 1.30.341 13 295
Massa 18. 1.30.743 11 7. 1.31.305 14 293

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. március 16. péntek, 13:10 )