Alonso és Massa nyilatkozat az szezonzáró rendezvényről

Nyomtatás

altAlig vagyunk túl a Forma-1 történetének leghosszabb szezonján, a Ferrari pilótái máris újra kigurultak az aszfaltra. Az ok azonban most nagyon mást, mint az elmúlt 20 alaklom. Egy vidám, záró rendezvényre gyűlt össze a Ferrari tábor Valenciában.

A rendezvény jó alaklom volt, hogy Alonso és Massa is hangot adjon véleményének a szezonról.

Alonso: „Én boldog vagyok azzal, ahogy a dolgok mentek. A végén 3 ponttal elvesztettük a címet, de ez a legjobb időszak az életemben. Csodálatos volt látni, amit versenyről versenyre elértünk, a címet nem Brazíliában veszítettük el, sokkal inkább a Spa-ban és a Suzukában történtek miatt. Jövőre megpróbálunk javítani az autón, hogy egy előrébb indulhassunk a rajtrácson, így talán sikerül elkerülni a rajtbaleseteket. Reméljük több szerencsénk lesz, mint idén.”

„Úgy gondolom, hogy ami a stratégiánkat illeti, a kerékcseréket és a megbízhatóságot ez volt a tökéletes év. Mindannyian egyetértünk abban, hogy az egyetlen dolog, ami nem működött tökéletesen az az autó. Ez az egyetlen dolog, amiben javulnunk kell, de az is igaz, hogy ez a legnehezebb feladat. Azok a nehézségek, amik a téli tesztjeink során adódtak és az, hogy ehhez képest a legvégéig harcoltunk a világbajnoki címért, mutatja, hogy nagyszerű csapatunk van.

Az évadzárón még mindig téma volt a Vettel eset, ezért Alonso sem kerülhette el, hogy nem fejtse ki véleményét.

„Az interneten sok videoklip keringett és tudtuk, hogy a rajongók magyarázatot várnak. Ezért a fordultunk a szövetséghez, hogy kikérjük a véleményüket. Ők válaszoltak és azt hiszem most mindenki megnyugodott. Én nem fordítottam nagy figyelmet az incidensre, de úgy éreztem a rajongóknak tartozunk ennyivel. Őszintén szólva nem igazán érdekel, hogy milyen vélemény alakul ki rólam Németországban vagy máshol. Azt tudom, hogy az emberek, akik odajöttek hozzám az utcán gladiátornak és szamurájnak hívtak. Igazán az az 1200 ember számít nekem a Ferrari családból, akik álló ovációval fogadtak a vacsorán. Ezt a látványos évet nehéz elfelejteni, a pillanat, amit éreztem a valenciai és a malajziai győzelmemkor örökké bennem él. Mióta a Ferrarinál vagyok, megtaláltam a második családom. Kezdetben tudtam, hogy van aki kedvel és van aki nem, de most észrevettem, hogy sokkal nagyobb a tisztelet felém. Jövőre? Remélem, hogy 3 vagy 4 ponttal többet szerzek bárki másnál és egy világbajnoki címmel köszönhetem meg a szeretetet, amit kapok.

Massa:  „Mindig jó részt venni ilyen eseményeken, mint ez. Jó látni a sok Ferrarit a pályán, még akkor is ha ez nem az első alkalom számomra.

„Az év első felében aggódtam a szerződésem miatt. Igaz, hogy mióta Maranello-ban vagyok, mindig voltak pletykák rólam. Már az első évben volt egy lista azokról a pilótákról, akik állítólag a következő szezontól az én helyemen indulnak a Ferrarinál. A helyzet idén sem volt másképp, sok spekuláció látott napvilágot. Kezdetben túl sok figyelmet szenteltem ennek, de augusztusban azt mondtam magamnak, hogy innentől csak a versenyautóra és a versenyekre fogok koncentrálni.  Így kezdtem el igazán jól, felszabadultan vezetni. Most úgy érzem nagyon erős eredményeket értem el az utolsó kilenc futamon. Így optimista vagyok, a jövő az enyém és a Ferrarié.”

Reméljük jövőre mindkét fiú eléri a célját, és kettőjük között dől el a világbajnoki csata. Ahogy Alonso mondta, ehhez már csak a csapatnak kell megfelelő autót építeniük nekik. Forza Ferrari 2013-ban is!


Tweet