Alonso úgy érzi, több pontot szerez majd a futamon, mint Vettel

Nyomtatás

altFernando Alonso egy tegnpi nyilatkozatában elmondta, van egy olyan érzése, hogy több pontot fog szerezni, mint Sebastian Vettel az Amerikai Nagydíjon.

A két héttel ezelőtti Abu Dzabi Nagydíjon a kétszeres világbajnok a hetedik időt érte el az időmérőn, de Sebastian Vettel büntetése miatt a hatodik helyről indulhatott a futamon, és végül a második helyen végzett. Alonso a mai versenyen is hasonló bravúrra készül.

„A hetedik és kilencedik helyet szereztük meg Abu Dzabiban, az autó többé-kevésbé ugyanaz és a hetedikek és kilencedikek vagyunk Austinban – ez nem meglepő számunkra, hogy őszinte legyek” – nyilatkozta az időmérő után a Ferrari spanyol versenyzője. Tegnap azt mondtuk, hogy a Red Bull lesz az első és a második helyen, és mi a hetediken és a nyolcadikon, és az emberek majd azt hiszik, mindennek vége. Aztán vasárnap megmutatjuk, hogy több pontot tudunk szerezni, mint Vettel – nem tudom, hogy pontosan hogyan, de ez az érzésem.”

Alonso elmondta, hogy szombaton egész nap nem találta a sebességet, és annak ellenére, hogy elkövetett egy hibát a 19-es kanyarban, nem lepődött meg azon, hogy csapattársa, Felipe Massa mögül kell neki vágnia az 56 körös versenynek.

„A 19-es kanyart elrontottam, és a gumik egy kicsit piszkosak lettek, emiatt nem voltak jók a következő három vagy négy kanyarban. De Felipe gyorsabb volt, mint én a harmadik szabadedzésen, a Q1-ben, a Q2-ben és a Q3-ban is. Szóval ő ma jobb munkát végzett, mint én, holnap megpróbálom jobban csinálni, és előrelépni pár helyet.”

Azonban azt is elmondta a kétszeres világbajnok, hogy az előzés nem lesz egyszerű az austini versenypályán.

„Azt hiszem, hogy az előzés trükkös lesz itt, mert az érzékelési pont az első szektor nagysebességű kanyarjai után van. Az első kör és a rajt lesz a legjobb lehetőség, hogy előrelépjünk. Szóval jól meg kell ezt terveznünk.”

altAzonban nem lesznek könnyű helyzetben a rajtnál a Ferrari versenyzői, mivel mindketten a pálya porosabb oldaláról indulnak, és Felipe Massa szerint a pálya bal oldalán szinte lehetetlen elindulni.

„Azt hiszem, ez lesz a legnagyobb különbség, amit valaha láttam a rajtnál” – nyilatkozta a brazil. „Azt hiszem, ez, nem tudom… Ez kemény lesz. Reggel próbáltam egy rajtot a bal oldalról és lassabb voltam, mint a vizes pályán, szóval…”

A Red Bull minden bizonnyal megszerzi a konstruktőri világbajnoki címet, de Massa tagadta, hogy emiatt az ő elsődleges feladata az lenne, hogy segítse Alonsót.

„A McLarennel harcolunk a bajnokság második helyéért, ami nagyon fontos a számunkra. A cél holnapra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a konstruktőri bajnokságban. Az biztos, hogy Fernando nem egy nagyszerű helyről rajtol, és ha tudom segíteni őt, biztosan minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem mindkettőt [Alonsót és a Ferrarit – a szerk.].”

Azonban lehet, hogy egyik ferraris versenyzőnek sem kell a poros ívről indulnia. A mai nap az a pletyka látott napvilágot, hogy Massa autójában váltót cserélnek. Emiatt a brazil 5 rajthelyes büntetést kapna, így ő a 11., Fernando Alonso pedig a 7. rajthelyről indulhatna, így mindketten a pálya tisztább ívéről indulnának. Hogy meglépi-e a Ferrari ezt, hamarosan kiderül…


Tweet
Módosítás: ( 2012. november 18. vasárnap, 16:57 )