Versenyzői nyilatkozatok az austini időmérőt követően

Nyomtatás

altNehéz versenyre számít az Amerikai Nagydíjon a Ferrari mindkét versenyzője.

Felipe Massa csak a hetedik, Fernando Alonso pedig csupán a kilencedik helyet szerezte meg a tegnapi kvalifikáción, azonban Romain Grosjean öt rajthelyes büntetésének köszönhetően (váltócsere), mindketten egy helyet előreléptek a rajtrácson. Így azonban a pálya poros oldaláról kell indulniuk, ami Austinban különösen nagy hátrányt jelenthet.

Fernando Alonso: „Nem sikerült egyszer sem összerakni a legjobb kört, ami ezeken a gumikon és ezekkel a pályafeltételekkel mindig az utolsó, amit csinálsz. Tudtuk, hogy ez egy nehéz hétvége lesz, de ma világossá vált, hogy túl lassúak voltunk, és nagyon hátulról fogunk indulni. Azonban az elszámolás mindig a verseny végén történik: Abu Dzabiban is lassabbak voltunk, mint a fő riválisaink, aztán sikerült három pontot lefaragnunk a hátrányunkból. A céljaink továbbra is változatlanok, és még elérhetőek: vasárnap minden megtörténhet. Megbízhatóság, stratégia – fontos lesz, hogy kidolgozzuk, mikor a legjobb kiállni, mert itt a hideg abroncsok több másodperccel is lassabbak lehetnek – és a csapatmunka, mint általában, most is fontos lesz. A fejlesztések? Megpróbáltuk megtalálni a rendelkezésünkre álló alkatrészek lehető legjobb kombinációját, mivel nem mindig igaz, hogy a legújabb elemek a legjobb választás, különösen akkor, amikor egy teljesen új pályán vagy. A határon fogunk autózni, mint ahogy ezt tettük a szezon eleje óta minden versenyhétvégén.”

Felipe Massa: „Ez az időmérő nagyjából lottó volt: a szerencsés szám mindig az utolsó! Ezekkel a típusú abroncsokkal ezen az aszfalton valaki azzal küzd, hogy felmelegítsük a gumikat, míg másoknak folyamatosan kell körözni, mielőtt képesek lesznek egy jó idő elérésére. A Q2-ben sikerült ezt elérnünk, de a Q3-ban a dolgok nem mentek olyan jól: sohasem egyszerű egy tökéletes kört összerakni ilyen kevés tapadással. Biztosan nem egy könnyű verseny lesz ez a számunkra, köszönhetően a legfőbb riválisaink rajtpozíciójának, de koncentráltnak kell maradnunk, mert a holnap mindenki számára nehéz lesz. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, aztán meglátjuk, hogy megy majd. Határozottan nem segít, hogy a pálya poros oldaláról rajtolunk: ez az első alkalom, amikor nem vagyunk boldogok, hogy előreléptünk egy rajthelyet.”


Tweet