Alonso: Kisebb csoda, hogy mi vezetjük a bajnokságot

Nyomtatás

altFernando Alonso is találkozott ma a sajtó munkatársaival Japánban, a Ferrari paddockban felállított sátrában.

A legnagyobb téma jelenleg Lewis Hamilton távozása a McLarentől, így nem meglepő, hogy a kétszeres világbajnok véleményére is kíváncsiak voltak ezzel kapcsolatban.

„Egy kicsit a normális világban voltam Szingapúr óta, így nem tudok mindenről, ami történik, eltekintve Hamilton Mercedeshez és Pérez McLarenhez való igazolásától” – nyilatkozta a spanyol. „De nem tudom mit mondtak, vagy mivel indokolták döntésüket. Úgy gondolom, a váltás normális a versenyzők számára, a karrierjük része. Amikor a pletykák szárnyra kaptak, azt mondtam, úgy érzem, jót tenne Lewisnak a váltás és a McLarennél már tapasztalták ilyet, amikor elment Prost és Senna, aztán én, és most Lewis. Tizennégy éve nyert a McLaren konstruktőri bajnokságot, néha évekig nekik volt a legjobb autójuk, és biztos vagyok benne, hogy Lewis győzni akar. Nagyszerű munkát végzett a McLarennél, versenyeket nyert, egy világbajnoki címet, és egyike a legjobb versenyzőknek. A következő évben is versenyképesnek várom a Mercedesnél, és a bajnoki cím egyik esélyesének.”

Azonban az idei év is szóba került, hiszen még nem lefutott az idei világbajnokság.

„Kisebb csoda, hogy jelenleg mi vezetjük a világbajnokságot” – nyilatkozta a 31 éves versenyző. „Hosszú utat tettünk meg az első hat verseny óta, amikor nem tudtunk bekerülni az időmérő harmadik szakaszába és másfél másodperccel voltunk lassabbak, mint a legjobbak. Az autó sokat javult és sokkal rendszeresebben vagyunk a dobogón és sokkal optimistábbak vagyunk, de meg kell néznünk, mit tehetünk még a szezon végéig. Ha megnyernénk a címet, az egy csoda lenne, de ha mégsem sikerül, mi akkor is a legjobbunkat nyújtottuk, mert úgy gondolom, hogy eddig a pontig tizennégy tökéletes versenyünk volt. Szóval nem szabad hibáznunk az utolsó hat versenyen, nyugodtnak kell maradnunk, és a lehető legtöbb pontot megszerezni vasárnap: néha negyedikek leszünk, néha másodikak. Például Szingapúrban agresszívek voltunk a rajtnál a rossz időmérő miatt, de a verseny utolsó szakaszában Button és Vettel túl messze voltak tőlünk, így nem volt értelme kockáztatni.”

Alonso rengeteg elismerő kritikát kap az idei évben, és nem véletlenül szokták a 2012-es szezont a spanyol legjobb évének mondani. Ő azonban visszafogottan nyilatkozott az idei teljesítményéről.

„Minden évben javulsz, és tanulsz a hibáidból. Ebben az évben eddig meglehetősen következetesek voltunk, és kihoztuk a maximumot az autóból, így nagyon elégedett vagyok ezzel, nem csak a saját vezetésem szempontjából, de a csapat miatt is, mert itt a pályán, minden területen maximalizáltuk a dolgokat. Szóval eddig az egész csomag, a versenyző, a csapat, a stratégia, és a gumikezelés javára szolgált, amit a tavalyi évben megtanultunk” – zárta nyilatkozatát Alonso.


Tweet
Módosítás: ( 2012. október 04. csütörtök, 13:13 )