Futam utáni nyilatkozatok

Nyomtatás

alt

A mai napot vegyes érzelmekkel hagyta maga mögött a Ferrari. Felipe 2010 vége után ismét dobogóra állhatott nagyszerű vezetést bemutatva, míg a világbajnokság első helyezettje, Fernando az első kanyarig sem jutott probléma nélkül, ugyanis közvetlenül a rajt után egy szerencsétlen helyzet során Kimi Raikkönen hozzáért Lotusának első szárnyával a Ferrari jobb hátsó kerekéhez, amely defekthez vezetett. Fernando autója ezután megprödült, végül pedig lefulladt.

 

Fernando Alonso: „Ma nagyon szerencsétlenek voltunk: így befejezni egy versenyt az első kanyarnál, sajnálatos. A Raikkönennel való ütközésem defektet okozott a bal hátsó keréknél és a futamomnak vége is lett. Sajnos a mezőny közepén ilyen dolgok megtörténhetnek, mert a kocsi teljesítményétől függetlenül –a miénk vasánap általában jobb –, a körülmények is sokat számítanak. Ezt lehetett látni Felipe futamán is, aki tizedikként indult, de egy tökéletes versenyt futott és a leggyorsabb autókkal harcolt. Nyilvánvalóan ez  az eredmény gyakorlatilag eltörtölte az előnyömet, de ha azt mondták volna a szezon elején, hogy ilyen helyzetben lehetek, boldogan aláírtam volna. Sokat kell dolgoznunk az autó fejlesztésén: nem aggódom, mert reagálnunk kell az ellenfeleink által tett előrelépésre.Most egyfajta mini-bajnokságba kezdnünk, amely öt nagydíjat foglal magába. A cél az lesz, hogy leaglább egy ponttal szerezzünk többet, mint a többiek. Ami ma velünk történt, következőleg mással is megtörténhet: a kerék fordulhat és ez az, amelyről a versenyzés szól.”

Felipe Massa: „Ez egy fantasztikus verseny volt. Újra a pódiumon lenni majdnem két év után nagyszerű és nagyon fel vagyok dobva. Két kemény szezon volt számomra és néha milló dolog fut át az agyadon, néha rosszak, de végre boldog lehetek. Ez fontos eredmény pszichológiailag és a jövőmet illetően is, legalábbis én így gondolom. Még jobb dolog az, hogy egy olyan pályán téhettem vissza a dobogóra, amelyet olyannyira szeretek és amelyet karrierem eleje óta ismerek. Néha a legnehezebb időszakokban érkeznek a jó dolgok: az első emberek, akiknek köszönetet szeretnék mondani, az a családom, a feleségem és a fiam. A futam még jobban motivál a szezon hátralévő részében. Nagyon sajnálom Fernandót, mert biztos vagyok abban, hogy ma mindketten a dobogón végezhettünk volna. Azok után, ami a Q2-ben történt tegnap, nem indulhattam jó helyről. Jó startot fogtam és sikerült kikerülnöm a káoszt az első kanyarnál, majd pedig egyből éreztem, hogy jó sebességem van és hogy közel tudok maradni Buttonhoz és Kobayashihoz. Megelőztem őket a kiállásnál a nagyszerű kerékcsere miatt és éreztem, hogy a kemény keveréken is jó a tempóm. A csapat nagyszerű munkát végzett és egy versenyképes autót bocsátott a rendelkezésemre: az egyetlen negatív dolog a hétvégén, amelynek az okát még most sem értjük, az átkozott második köröm volt a Q2-ben. Most azonnal Koreára kell összpontosítanunk, mert öt futam vár ránk és minden lehetséges még.

Írta: Szabó Balázs


Tweet