Massa: Már nagyon várom a következő szezont

Nyomtatás

altFelipe Massa ma találkozott először a sajtó munkatársaival mióta bejelentették, hogy a jövő évben is a Ferrari színeiben versenyzik majd a brazil versenyző.

Az első kérdések így nem meglepő módon ezzel voltak kapcsolatosak: vajon aggódott a 31 éves versenyző a jövője miatt?

„Igen, voltak pillanatok, amikor aggódtam, de  miután a dolgok elkezdtek javulni, nagyon nyugodt voltam azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni” – nyilatkozta Massa. „Körülnéztem, hogy mi a helyzet a többi csapatnál, de soha nem voltam velük olyan kapcsolatban, amit igazi tárgyalásnak nevezhetnénk, mert mindig itt akartam maradni.”

A szerződését az után írta alá a 11-szeres futamgyőztes, hogy Maranellóban beszélt a Ferrari elnökével, Luca di Montezemolóval.

„Sok dologról beszéltünk” – idézte fel a találkozást a brazil. „Egyedül voltam vele, visszanéztük az elmúlt éveket, a jókat és a rosszakat, és beszéltünk a jövőről, ahogy ezt már sokszor megtettük, és végül mindenről döntés született ezen a napon.”

Massa egyre jobb formát mutatott az elmúlt versenyeken, de szerinte ennek nincs köze a szerződéséhez.

„Mentálisan sokkal boldogabb és nyugodtabb vagyok, mert úgy vélem, hogy a jó eredmények más jó elemeket is szállítanak, és ez segít más pozitívumokat előidézni. Nem hiszem, hogy az autó sokat változott, de az is igaz, hogy augusztus előtt is voltak jó versenyeim, de valami történt, ami azt jelentette, hogy nem tudtam abban a pozícióban végezni, ahol kellett volna. Innentől kezdve sikerült jó versenyeket teljesítenem a tempó tekintetében is, és mert semmi nem ment rosszul ezeken a versenyeken. Szóval sokkal boldogabb és motiváltabb vagyok most. Ez jó nekem is, és természetesen a csapatnak is.”

„Egy kicsit olyan érzésem van, hogy szeretném, ha a szezon tovább folytatódna, most, hogy a dolgok jobban mennek, de ez egy hosszú szezon volt mindenkinek. Még négy verseny van hátra, aztán egy kis szünet, amire szerintem mindenkinek szüksége van, és azután már nagyon várom a következő szezont, ami remélem jó lesz az elejétől a végéig.”

„Miért döntött úgy a Ferrari, hogy meghosszabbítja a szerződésem? Ti, a sajtó is jól ismertek engem, és tudjátok, mire vagyok képes” – folytatta Massa. ”Képes vagyok jó munkát végezni, tudom hogyan kell jól összerakni a dolgokat minden szempontból, a vezetésemtől a csapattal való munkamódszerig, az autóval, ennek a beállításaival és így tovább, és így jól tudtam érezni magam, és megnyerni, amit megnyertem. Biztos vagyok benne, hogy ha ezeket újra megteszem, az eredmények jönni fognak.”


Tweet