Alonso: A legapróbb részletekre is koncentrálnunk kell

Nyomtatás

altFernando Alonso a hatodik helyet szerezte meg a Belga Nagydíj időmérőedzésén, de Pastor Maldonado büntetése miatt az ötödik helyről vághat neki a vasárnapi 44 körös versenynek.

A spanyol versenyző elmondta, nem lepődött meg a rajtpozícióján, és a rajthelye annak tudatában, hogy a legtöbb riválisa mögüle indulhat, nem tekinthető rossznak.

„A délutáni hatodik hely megfelel az idei évi kvalifikációs átlagunknak, ami 6,08, hogy pontosak legyünk, ezért nem kellene nagyon meglepődnünk az eredmény miatt. Általában vasárnap jobban megyünk, mint szombaton, ezért meglehetősen bizakodóak lehetünk a versenyt illetően, különösen annak a fényében, hogy a legközelebbi riválisaimból többen mögülem rajtolnak, míg Kimi nem sokkal előlem. Ha ez az eredmény megismételhető lenne holnap, őszintén szólva, most aláírnám!”

Alonso célja a dobogó a spái versenyen, és a világbajnoki éllovas szerint a győzelem nem lehet reális cél.

„A célunk a dobogó, de azt hiszem, hogy a győzelem nincs elérhető közelségben. Igaz, hogy ez egy nagyon nyitott verseny, részben azért, mert az előzés viszonylag egyszerű ezen a pályán. Az a tény, hogy nincs elég adatunk a gumikkal kapcsolatban, nem hátrány, mert mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk. Különben is, mindkét keveréket jól ismerjük, így nem számítok semmilyen problémára ezzel kapcsolatban. Egyértelműen sokkal fontosabb az a tény, hogy nem tudtunk tegnap túl sokat futni, ami azt jelenti, hogy nem tudtuk optimalizálni az autót különböző aspektusokból, de ezzel kapcsolatban is mindenki ugyanabban a csónakban evez. Ez megmagyarázhatja a csapattársak közötti teljesítménykülönbségeket.”

Természetesen az új fejlesztésekről és a világbajnokságról is ejtett néhány szót a kétszeres világbajnok.

„Az ide hozott frissítéseink hasznosak a végsebesség szempontjából, ami pozitív, Monzára nézve is, ahol egy pár nap múlva versenyzünk. A bajnokság nagyon szoros, és ha nem csinálsz mindent tökéletesen, hátrébb találhatod magad. Ezért a legkisebb dolgok is számítanak, és mindig szuper-koncentráltak próbálunk maradni a legapróbb részletekig” – nyilatkozta Alonso.


Tweet