Interjú Fernando Alonsoval (Folytatás)

Nyomtatás

altFernando Alonso: kétszeres világbajnok pilóta, futamgyőzelmeket szerzett a Renault, a McLaren, majd a Ferrari színeiben. Az utóbbi időszakban számos szakértő, köztük korábbi bajnokok, mérnökök és csapatvezetők ismerték el a spanyol vezető szerepét a világ autósportjának világában. Az e cikkel elinduló sorozatunkban egy körútra hívjuk Fernando rajongóit: megtudhatjuk, hogyan látja ő saját magát, valamint azt is, hogy miként vélekedik róla környezete.

Kérdés: ""Fernando, mit értékelsz a legjobban az életben?"

Fernando: "A családomat. Szerencsés vagyok, hogy egy nagyszerű (családba - szerk.) születtem."

Kérdés: "Mit sajnálsz a legjobban a karriered során?"

Fernando: "Semmit sem sajnálok különösképpen. Követtem el hibákat, de ki nem? Azonban mindegyikből tanultam valamit, amely segített abban, hogy fejlődjek és azzá a pilótává váljak, aki most vagyok."

Kérdés: "Néhány évvel ezelőtt Monzában azt mondtad, hogy a Forma-1 nem sport többé.  A valenciai győzelmed után azt mondtad, hogy a Forma-1 még mindig sport. Mi változtatta meg a gondolkodásodat?"

Fernando: "Néha mondok dolgokat a pillanat hevében, ráadásul még fiatalabb is voltam akkor. Az utóbbi években újra rátaláltam a versenyzés iránti szeretetemre, melyet kissé elveszítettem néhány évvel ezelőtt. Azonban még a rossz tapasztalatok is segítenek abban, hogy érettebb legyél."

Kérdés: "Ron Dennis szerepel a karácsonyi listádon?"

Fernando: "Nem."

Kérdés: "Mi a kevdenc varázstrükköd?"

Fernando: "Ha elmondanám, akkor el is kellene magyaráznom és akkor már nem lenne többé sikeres varázstrükk."

Kérdés: "Mi a legnagyobb vágyad az életben?"

Fernando: "Nem tudom, hiszen még sok év áll előttem arra, hogy kigondoljam. Versenyezni akartam és győzni, amely sikerült, de még nem tűztem ki magam elé jövőbeli tervet."

Kérdés: "Mit éreztél, amikor viszontláttad magad a tükörben piros overálban?"

Fernando: "Arra gondoltam, hogy nagyon illik hozzám."

Kérdés: "Mi szaladt át a fejeden 2003-ban Brazíliában a hatalmas baleset után?"

Fernando: "Bármikor is a gumifalban végzel vagy a pálya szélén, csak egyetlen dolog jár a fejedben, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ne sérülj meg. A veszély mindig a munkánk része versenyzőként, de ez nem csak ránk vonatkozik. Minden nap az utakon látható, milyen veszély leselkedik, éppen emiatt fontos a biztonságos (vezetés - szerk.) oktatása, iskoláskortól kezdve. Ezen dolgozunk az iskolákkal, azon az alapítványon keresztül, amely az én nevemet viseli illetve az FIA-val."

Kérdés: "Versenyeznél valaha még egyszer a McLaren színeiben?"

Fernando: "Ahogyan már mondtam, a Ferrari lesz az utolsó csapatom."

Kérdés: "Van valami, ami megrémiszt?"

Fernando: "Igen, a pókok."

Kérdés: "Mit éreznél akkor, ha Sebastian Vettel csatlakozna a Ferrarihoz?"

Fernando: "Jó, miért is ne? Örömmel fogadnám."

Kérdés: "Vezethetsz bármilyen Ferrarit Fioranóban? Melyik Ferrari széria kocsit vezetnéd a legszívesebben?"

Fernando: "Gyakran, amikor Maranellóban vagyok, a GT kocsik mérnökei kikérik a véleményemet a prototípusokról, így néhányszor már úgy kötöttem ki, hogy utcai kocsikat teszteltem a tesztpályán, néhány nappal ezelőtt kipróbáltam az F12 Berlinettát és nagy élvezet volt vezetni."

Kérdés: "Fernando, hogy értékeled Lewis Hamiltont pilótaként?"

Fernando: "Nagyszerű versenyző, képes kihozni a legtöbbet a kocsijából, sőt néha még annál is többet. Ő az egyik legkeményebb ellenfél, akivel valaha is találkoztam."

Írta: Szabó Balázs


Tweet