Nyilatkozatok a pénteki edzés után

Nyomtatás

altA mai edzéseken a Ferrari mindkét pilótája nagyon versenyképes volt, noha Fernando Alonsót több mechnaikai probléma is hátráltatta. Először a motor, majd a fékek, végül a váltó romlott el. Mivel egyik sem a versenyegység volt, nem vár büntetés a spanyol bajnokra.


Fernando Alonso: "Ma voltaképp minden megtörtént a különböző mechanikai problémákkal, nem sikerült mindent letesztelnünk, de az elromlott alkatrészeket ki lehet cserélni és Felipének köszönhetően minden szükséges információnak a birtokában vagyunk ahhoz, hogy jól menjünk az időmérőn és a futamon. Még ha a mai nap nehézkes is volt, pozitív (napot - szerk.) zártunk: jó, hogy minden ma történt, mert holnap és vasárnap minden problémát el kell kerülnünk. Bizakodó vagyok a kocsi egyensúlyát illetően, amelyet nem változtattunk meg az első és második edzés között. Különböző stratégiákat várok az időmérő edzésen, mert nagyon kicsi különbség mutatkozik a közepes és a kemény keverék között. A futamon mind a kettőt használnunk kell, ezért végül majd kiegyenlíti egymást (a helyzet - szerk.). Spához képest itt megvan a sebességünk, talán egy kicsit több a leszorító erőnk, így időt nyerünk a két Lesmóban és a második sikánban, míg az első szektorban veszítünk a két hosszú egyenesben. Ki kell értékelnünk az adatokat és holnap megpróbálunk javulni a végsebesség tekintetében, amely talán a gyenge pontunkat jelentette ma."


Felipe Massa: "Nagyon pozitív nap volt, mert sikerült kihasználni a legtöbb időt és elvégezni a péntekre kitűzött programot. Sok kört tettem meg mind a két keveréken délelőtt és délután is, beleértve egy hosszú etapot, mellyel a (kocsi - szerk.) kezelhetőségét próbáltuk kiértékelni a lehető legjobban. Jelenleg nincs nagy különbség a két keverék között a teljesítményt tekintve, mint ahogyan azt más versenyzők köridőin is láthattuk, de meg kell várnunk a holnapot, mert a különbség növekedhet, ahogyan a pálya állapota is javul, amely fontos tényező lehet az időmérőn és a futamon is. A köridőkkel is elégedett vagyok, mivel sikerült mind a két edzésen a leggyorsabb autók között lennem. Megpróbálunk javítani a kocsi beállításán holnap, de bizakodó vagyok a hétvége hátralévő részét illetően. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Monzában a rajongóink előtt és nagyon remélem, hogy ez a pozitív nap a megfelelő start, hogy egy nagyszerű eredményt szerezzük számunkra."


Tweet