Nyilatkozatok a pénteki edzéseket követően

Nyomtatás

A mai nappal elkezdődött a Forma-1-es világbajnokság utolsó harmada, kezdve az ázsiai túrával. A Ferrari két versenyzője vegyes érzésekkel zárta a mai napot, a fejlesztések ellenére úgy érzi Fernando és Felipe, hogy nehéz hétvége előtt állnak.

 

Fernando Alonso: „Különböző új elemeket teszteltünk a kocsin: néhány pozitív volt, még mások kevésbé, de az utóbbi esetében kicsit több időt kell szánnunk arra, hogy kifejlesszük őket a lehető legjobban. Összességében a mai nap pozitív volt, még ha az első benyomás az, hogy nem vagyunk annyira versenyképesek, mint amennyire Monzában voltunk két héttel ezelőtt. Kicsit hiányzik a sebességünk ez ilyen típusú pályákon, ahol maximális leszorító erőre van szükség. Amit ma tapasztaltunk az az, hogy jelentős különbség van a két gumi között, de holnapig kell várnunk, hogy tiszta képet kaphassunk a helyzetről. Talán a mai különbséget a pálya felületének javulása is megnövelte. Nehéz a gumikat tesztelni hosszú távon egy ilyen pályán a forgalom miatt, ezért nehéz közvetlen összevetést tenni a fő ellenfeleinkkel. Egészen biztos vagyok abban, hogy vasárnap meglehetősen magas kopást tapasztalunk majd és fontos lesz, hogy ezt a lehető legjobban kezeljük.”
Felipe Massa: „Nem volt könnyű nap a mai számomra. A kocsi egész nap nem volt megfelelő és különösen szenvedtem a gumikopással mindkét edzésen. A második tréning vége felé találtunk valamit, amely nem működött megfelelően, de ez nem magyaráz meg minden problémámat. Meg kell találnunk, mi történt és ki kell javítanunk a hétvége további részére. Birtokában vagyunk azoknak az ötleteknek, amelyekkel el kell indulnunk, már ami a beállításokat illeti, egy dolog biztos: sok munka vár ránk.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. szeptember 22. szombat, 06:12 )