Nyilatkozatok az időmérő edzés utánról

Nyomtatás

altA csalódottság és öröm ambivalens érzései kavarogtak a mai időmérő edzés után a tifosók körében. Míg Felipe Massa a harmadik helyével idei legjobb startpozícióját szerezte meg, addig Fernando Alonsónak a felfüggesztés stabilizátorának hibája miatt a 10. hellyel kellett beérnie. A spanyol az egész időmérő edzésen dominált a mechanikai hibáig.

 

Felipe Massa:  "Nagyon boldog vagyok az időmérőmmel, a legjobb hosszú idő óta. Nagyon fontos verseny ez a Ferrari számára és a legjobbamat akarom hozni, hogy jó eredményt érjek el. Sajánlom Fernandót, mivel rettentő erős volt egész hétvégén: mindkettőnknek nagyon jó kocsija volt és biztos vagyok, hogy holnap jó pontokat szerezhetünk a világbajnokság szempontjából. Megvan az esély arra, hogy megverjük a McLarent, még ha nagyon gyorsak. Számomra az, ha visszatérnék a dobogóra, itt a rajongóink előtt, csodálatos lenne! Ez a második hazai versenyem és mindig fantasztikus érzés itt versenyezni. Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a szélárnyékból, amely rengeteg koncentrációt igényel, de az is igaz, hogy végül a legjobb körömet úgy autóztam, hogy senki sem volt előttem."


Fernando Alonso: "Azt hiszem, megszerezhettem volna a pole-t ma, de ehelyett a tizedik pozícióban találom magamat. Nagy kár, mivel a kocsi nagyon erős volt, de ezek a dolgok megtörténnek. Talán tizenöt éve is van, hogy ilyen dolog történt, de nincs értelme siránkozni emiatt. A problémát kijavítjuk holnapra, de természetesen az eredmény mindent megváltoztat a versenyt illetően: megvolt az esélyünk, hogy növeljünk az előnyünkön a legközelebbi riválisainkkal szemben, de most valószínűleg ők fognak ledolgozni a hátrányukból. Nem hiszem, hogy a hibák, melyekkel küzdöttünk az elmúlt napok során, az autó fejlesztési sebességéhez kötődnek, mert ezek nem azok az elemek voltak, melyekkel a határokat feszegetjük. Holnap megpróbálunk minél több pontot szerezni, talán a közvetlen ellenfeleim elé kerülni. El kell fogadnunk, hogy ilyen hibák felléphetnek, ha pedig előfordulnak, akkor az első reakció a csalódottság. Mindent átgondolva, ez annak az esete, hogy jobb szombaton, mint vasárnap, mert akkor (vasárnap) már nincs lehetőség javítani a helyzeten. Veszélyes-e a mezőny közepéről való rajtolás? Tekintve azt, hogy milyen szoros a ponttáblázat, sokkal inkább arról van szó, hogy a többieknek kell aggódniuk amiatt, hogy nem szereznek pontot."


Tweet