F1 Ferrari Hírek - Mindig Naprakész

2024. július 23. kedd.

F1 Ferrari: Az ágaskodó lovak megpihennek lassan

E-mail Nyomtatás PDF

Szabó Balázs - A hétvégén kialakult feszültség Fernando Alonso és a Ferrari vezetősége között csillapodni tűnik. Legalábbis ez az olaszok állítása, amely szerint csupán a pillanat heve csiholt tüzet az egyébként is parázsló atmoszférába.

alt

 

Fernando Alonso még kedélyesen fogadta szurkolóit csütörtökön, és tőle szokatlanul mosollyal, sapkájának eldobásával és integetéssel hálálta meg rajongóinak lehengerlő szeretetét. Pénteken aztán a kocsi hiányzó tapadása borzolta fel a spanyol kedélyét, amit egy nagyon erős időmérő kör hűtött le szombaton, mellyel Fernando különösképp meg volt elégedve. Vasárnap azonban a futamnak egyetlen egy pontja sem volt, amikor a Ferrari versenyképes lett volna, a Lotusok, Mercedesek és a Red Bullok árnyékában haladtak az olaszok, de még Jenson Button McLarenjére is figyelniük kellett.

Fernando az egyik újságíró azon kérdésére, mit szeretne születésnapjára, némi cinizmussal azt felelte, hogy "olyan autót, mint másoké", utalva ezzel a Red Bullra, mely nem mindig a leggyorsabb, de alapvetően nem lehet megingatni.

Hétfőn, a spanyol kijelentései után a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo rendre intette kritikus versenyzőjét, de a hangsúlyozza, csak a végtelen küzdeni és nyerni akarás okozta a hétvégén kialakult feszültséget.

"Di Montezemolo az első ember, aki a pilótánk felhívását támogatja, miszerint növelni kell az autó versenyképességét a lehető leghamarabb" - nyilatkozta a Ferrari egyik szóvivője.

"Teljesen megérti Fernando frusztrációját az évad eddigi legnehezebb versenye után. Ő Fernando első számú támogatója és teljes bizalmát élvezi."

Az olaszok azt állítják, Alonso szavai csak még keményebb munkára tüzelték fel őket: "A szavait pozitív löketként kell értékelni. Motivációs nyomatékot jelentett, még inkább inspirálta a csapatot, hogy a közös cél érdekében dolgozzunk."

A Ferrari már tegnap megkezdte a munkát, noha ez inkább hosszú távú célokat szolgál. Magny-Cours-ban tesztel Pedro de la Rosa a Pirelli demonstrációs gumijaival a 2011-es Ferrari volánja mögött. A csapat tavaly ősz óta dolgozik saját maranellói szélcsatornáján, melyet újraépítenek és újrakalibrálnak, hogy megbízható adatokat szolgáltasson. A munkálatokat ősz végén fejezik be, addig továbbra is a kölni Toyota-bázison munkálkodnak.De la Rosa most méréseket végez, hogy növeljék a korreláció minőségét.

Az olaszok a hírek szerint egy új, görög származású aerodinamikai szakembert is leszerződtettek, aki korábban a Brawn GP-nél, majd a Mercedesnél, utóbbi időben pedig a Red Bullnál volt szolgálatban. Továbbá hétfőn erősítették meg, hogy leszerződtették régi-új emberüket, James Allisont, aki az utóbbi nyolc évben a Lotusnál (korábban Renault) dolgozott. A Cambridge-ben diplomát szerző szakember átveszi Pat Fry helyét, akinek csökken hatásköre, és a jövőben figyelmét a járműdinamikára, a szimulációkra és a stratégiára irányítja. Fry elmúlt időszakban teljhatalommal rendelkezett a technikai területen, most viszont csupán arra koncentrál majd, amely igazán a szakterülete: a jármű mechanikai oldala. Az ő érdeme volt az is, hogy a Ferrari az első tengelyen tolórudas felfüggesztésre váltott 2012 elején.

Míg több pilóta már nyári szünetét élvezi, Fernando Alonso már tegnap óta megszállottan köröz Spában, noha csak virtuálisan: a spanyol tegnap 96 kört tett meg a belga pályán, ma pedig tovább folytatja a körözést otthoni szimulátorában.

Írta:  Szabó Balázs

Hozzászólások (1)Add Comment
kálmán89
kálmán89
2013 augusztus, 01
85.66.120.57
...

Fernando ráér,nincs saját családja és gyereke valószínűleg ezért is ennyire munkamániás!

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 

Montezemolo bekeményített

News image

Szabó Balázs - Di Montezemolo nyílt kártyákkal játszik: Alonsót...

vasárnap, 4 augusztus 2013

Bővebben

F1 Ferrari: Az ágaskodó lovak megpihennek lassan

News image

Szabó Balázs - A hétvégén kialakult feszültség Fernando Alonso és...

szerda, 31 július 2013

Bővebben

Jelentés a pálya széléről

News image

Szabó Balázs - A néhai Enzo Ferrari gyakran állt...

szerda, 31 július 2013

Bővebben

Második F1 Ferrari Hírek találkozó a Magyar Nagydíjon!

News image

Idén második alkalommal szervezzük meg közös találkozónkat a Hungaroringen,...

kedd, 23 július 2013

Bővebben

Fernando: Szenvedtünk az autóval

News image

Szabó Balázs – A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso...

kedd, 23 július 2013

Bővebben

Alonso a zöld pokolban járt

News image

Fernando Alonso egy F12-el járta körbe a legendás pályát,...

hétfő, 15 július 2013

Bővebben