F1 Ferrari Hírek - Mindig Naprakész

2024. július 23. kedd.

van hátra a 2015-ös Maláj Nagydíjig

Yas sziget a Forma-1 után

E-mail Nyomtatás PDF

 

Cikkünk előző részében ( Forma 1 egy szürreális univerzumban )  beszámoltunk az Abu Dhabi nagydíjon tett látogatásunkról, de vasárnap este a futam leintésével, kalandjaink még nem értek véget. A következő hét is bőven tartogatott számunkra látnivalót és meglepetéseket :) A februári tesztek és a márciusi szezonnyitó miatt azonban úgy gondoltuk, hogy inkább Malájziai Nagydíj után következzen a cikk, miután már mindenkinél „hatott” a hosszú téli szünet utáni „verseny-drog” és megszüntek az elvonási tünetek :)

Az eseménydús versenyhétvége után a hétfői napot pihenéssel és a több gigányi fotónk rendezésével töltöttük, kedden reggel pedig izgatottan csomagoltunk össze a szállodában, ugyanis következő állomáshelyünk, az egész utazás egyik legjobban várt helyszíne volt. Kijelentkeztünk a recepción, leintettünk egy taxit és sofőrünknek bemondtuk a varázslatos nevet: Yas Hotel.

Néhány évvel ezelőtt, az első versenyhétvége közvetítéseit nézve az egész világ a Yas Hotel csodájára járt. Emlékszem, annak idején mi is tátott szájjal tapadtunk a TV-re és csodáltuk a pálya közepén álló, éjszakánként színes fényárban úszó „Bálnát”, amit alakja után neveztünk el így magunkban. 2009-ben persze még nem sejtettük, hogy egyszer szerencsénk lesz itt megszállni, mert látva a csillogást és a felhajtást, akkor úgy gondoltuk földi halandó számára elérhetetlen ez a csoda, de ez csak részben van így. Az év 360 napján „normális” szállodaként működik, de az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén valóban a luxusról és a mérhetetlen gazdagságról szól minden. A futam idejére már nagyjából akkor teltházas lesz a szálloda, amikor előző év végén közzéteszik a versenynaptárt. Erre a néhány napra szinte lehetetlen szobát foglalni, gyorsnak kell lenni, na és persze nem árt, ha valakinek „felesleges” milliók nyugszanak a zsebében… Csütörtöktől-hétfőig csak speciális, minimum 4 éjszakás csomagokat lehet foglalni, és az árak átszámítva 300 ezer forinttól 1,5 millióig terjednek egyetlen éjszakára, attól függően, hogy standard szobát vagy épp elnöki lakosztályt óhajt a vendég kivenni.

A futam utáni napokban viszont, gyakorlatilag kiürül a hotel, és az árak is visszaállnak a normális, év közbeni szintre, sőt, ilyenkor a szálloda komoly kedvezményekkel csábítja a vendégeket. Némi szerencsével sikerült hihetetlen árat megcsípnünk, megközelítőleg annyiba került a Bálnában töltött éjszakánk, mint amennyiért az ember itthon elmenne egy közepes kategóriájú wellness hotelbe. Kíváncsiságból megnéztük néhány felkapott budapesti luxusszálló árlistáját, és bizony sok olyat találtunk, ahol egy éjszaka a Yas Hotel árainak többszörösébe kerül.

Az álmok kinyílnak…

A taxiban ülve már sokadszor tettük meg a városból a Yas szigetre vezető utat, de most másfajta izgalom lett úrrá rajtunk, hiszen másmilyen élmények vártak ránk. Pénteken a paddock látogatás alkalmával már elsétáltunk a hotel bejárata előtt, bekukucskáltunk és barátkoztunk a gondolattal, hogy néhány nap múlva már vendégként érkezünk ide… A szálloda előtt az elmúlt napok alatt lassan már természetessé váló izgalommal és meghatottsággal szálltunk ki az autóból, és újra az az érzés töltött el minket, ami ittlétünk óta már nagyon sokszor: nem hittük el, hogy mindez velünk történik :)

A recepciós készségesen, és nagyon gyorsan elintézte a bejelentkezésünket. Ekkor ért az első meglepetés bennünket: sűrű elnézések közepette tájékoztatott minket, hogy a futam után néhány csapat itt maradt tesztelni, és ezért keddtől-csütörtökig egész nap Forma-1-es autóktól lesz hangos a sziget. Amennyiben ez zavar minket a pihenésben, természetesen tud szobát biztosítani a hotel hátsó, tengerre néző nyugodtabb szárnyában, illetve füldugót is biztosítanak részünkre. Mosolyogva válaszoltunk, hogy kifejezetten pályára néző szobát kérnénk, és semmilyen körülmények között, meg ne merjen próbálni valami eldugott, csendes szobát ránk sózni :) Nevetve közölte, hogy érti miért kérjük ezt, és mindent elkövet.

Néhány perc múlva a kezünkbe nyomta a szoba „kulcsát”, egy elegáns fehér kártyát és indulhattunk is a harmadik emeleti szobánk felé. A plasztiklap egyik oldalára ezüst színnel egy rövid szlogent nyomtattak: „Unlock your dreams”… Ezt a mondatot sosem fogjuk elfelejteni, és tökéletesen jelzi milyen érzés a hotelben megszállni… tényleg egy álom :) A kártyát a zárba tettük, egy diszkrét kattanás és kinyílt az ajtó... Hasonló érzésünk volt, mint a Halálos iramban című film ötödik részének végén, amikor a főhősök rengeteg megpróbáltatás után végre kinyitották a zsákmányolt széfet, fülig ért a szánk :) A paddockba érkezéshez hasonlóan, itt is megjelentek a meghatottság könnycseppjei mindkettőnk szemében, és bár nehezen, de tudatosult bennünk, hogy tényleg itt vagyunk.

Az egész szálloda kialakítása nagyon érdekes és egyedi, nem az a tipikus közel-keleti, és - az európai ember számára talán - kissé giccses stílus fogadott minket. Letisztult, egyszerű dizájn, az uralkodó fehér színnel, szimpla eleganciával. A tervezők úgy gondolták, hogy a kevesebb néha több és igazuk volt. Egyáltalán nem azt a nyomasztó, gusztustalan gazdagság érzését kelti, amit egy ilyen luxusszállodáról gondolna az ember. A Forma-1 természetesen a hotelben is „jelen van”, az egyik folyosón például egy egyedi stílusú, egészen „véletlenül” éppen Ferrarit ábrázoló festmény díszíti a falat. A recepció mellett pedig, a pálya hivatalos merchandise ajándékait és F1-es „ereklyéket” árusító bolt is helyet kapott, egy elegáns Tag Heuer óraszalon szomszédságában.

A Red Bull, a Toro Rosso, a McLaren, a Sauber és a Lotus maradt itt tesztelni a verseny után, lehetőséget adva egy-egy fiatal tehetségnek a kibontakozásra. A délutánt és az estét gyakorlatilag a szobánk erkélyén és a földszinti étterem teraszán lógva, fotózással töltöttük, pár méterre az előttünk elhúzó autóktól, mindezt számtalan, hasonlóan hibbant F1 rajongó vendég társaságában :) Bármerre mentünk, fényképezőgéppel sétálgató, mosolygós embereket lehetett látni. Ehhez fogható „testközeli” élmény csak Monacoban, vagy Szingapúrban érheti az embert.

Másnap reggel ébresztőóra sem kellett, mert a nyitott erkélyajtón keresztül behallatszó és semmi mással össze nem téveszthető V8-as motorzaj pillanatok alatt kiugrasztott minket az ágyból. Nehéz szavakba önteni milyen érzés arra ébredni, hogy Forma-1-es autók húznak el a szállodai szobád ablaka alatt – szürreális és garantáltan hatásosabb, mint bármilyen méregerős kávé :) Az ébresztő kellően megalapozta a hangulatunkat egy újabb eseménydús napra: a „szomszédban” lévő Ferrari World látogatásra.

 

Megérkezünk…

 

A versenyhétvége közvetítései alatt szinte egyetlen alkalmat sem hagynak ki az operatőrök, hogy ne mutassák a Yas Marina északi tribünjétől szó szerint néhány méterre lévő Ferrari World-öt, amely futam közben, a naplemente után vörös fényárba borul. Utazás előtt természetesen alaposan kiolvastuk a honlapjukat, megnéztük milyen attrakciókkal várják a látogatókat, de igazából mégsem tudtuk pontosan mi vár ránk. A szállodától a parkig tartó néhány perces út alatt furcsa látványt nyújtott a néhány napja még nyüzsgő Yas sziget, mint egy makettváros: a soksávos utak üresek voltak, sehol egy ember, mintha megállt volna az idő.

 

 

 

A bejáratnál egy hatalmas „welcome” felirat fogadja az érkezőket, majd az „előtérből” mozgólépcső visz fel az emeletre, ahol egy hosszú és széles folyosón lehet eljutni az igazi bejárathoz. A mozgólépcső felett óriási Ferrari World logós zászlók és természetesen mindenhol a vörös szín dominál. Zseniális pszichikai hatása van, ahogy az ember sétál, látja maga előtt a tömeget, a jegypénztárakat és a nyüzsgést, az érkezés szépen lassan „készíti fel” arra, ami odabent vár rá. Útközben mindenki megáll egy-egy fotóra a falon lévő kétméteres Ferrari World logó előtt, percekig várni kellett, hogy odajussunk mi is. Ettől függetlenül, senki nem türelmetlen, senki nem morog, és a világ különböző szegleteiből érkezett vendégek, készségesen készítenek egymásról képeket. Mindenki jókedvű, közös nyelv nélkül, egy mosolyból is megértik az emberek, hogy itt mindenkinek vörös a szíve és a lelke.

A pénztárhoz érve kissé zavarba jön a látogató, mert többféle belépőt lehet váltani. Egyedül? Csoportos kedvezmény? Családi belépő? Egész éves bérlet? „Normál” vagy „prémium”? Minden van… :) A belépők a helyszínen, illetve előre az interneten is megvehetőek (e-ticket), a vételtől számított 6 hónapig érvényes felhasználhatósággal. A kinyomtatott e-ticketet külön, csak a netes jegyeket kezelő pénztárnál kell bemutatni. Sőt, akár éves bérlet is váltható, de nyilván ezzel a lehetőséggel a helyieken kívül nem sokan élnek :) Maga a belépő egy karszalag, ami a típusától függően, lehet sárga és fehér, normál és prémium kategória. Átszámítva néhány ezer forint a különbség, de az interneten utazás előtt elolvasott beszámolók alapján a prémium nagyon megéri a kis többletkiadást (mi is ilyet vettünk). Minden helyszín és látványosság korlátlan alkalommal látogatható, feltéve, ha van türelmünk végigállni a nemritkán igen hosszú sorokat. A fehér prémium karszalaggal viszont külön „VIP-sávon” lehet bejutni mindenhová és kikerülhető a tömeg. Igazán akkor értékelhető a „prémium” belépő előnye, amikor a Formula Rossa hullámvasút egy perces „visításáért” megspóroltunk kb. 30-40 perces várakozást, kígyózó sorban állást :)

A beléptető kapuk feletti, több méter magasra felfutó vörös „hullámon” egy 50-es évekbeli versenyautó 1:1 arányú modellje fogad minket, néhány méterrel odébb pedig egy pezsgő színű FF, ami már nem modell, hanem nagyon is valóságos :) Karszalag rendben, bent vagyunk és irány a… mi is? Balra vagy jobbra? Veterán Ferrarikat akarunk látni vagy hullámvasutazni? Kereket cserélni egy F1-es autón vagy megnézni Olaszország híres építményeit kicsiben? Filmet nézni a híres szicíliai Targa Florio versenyről, esetleg sétát tenni egy komplett felépített F1-es garázsban? Az ember még fel sem fogta igazán hol is van és pillanatok alatt annyi inger éri, hogy nem is tudja, merre induljon, legszívesebben egyszerre menne minden irányba. Úgy döntöttünk, hogy nem szaladgálunk össze-vissza, hanem elindulunk és szép sorban végigjárjuk az összes attrakciót. Apró figyelmesség, hogy „utcák” vannak (természetesen via Modena, via Scaglietti és hasonlók), a táblák pedig ugyanolyan vörös színűek és fehér betűsek, mint amilyenekkel Maranelloban a gyárépületek között jelzik az irányt. Minden látogató kap egy jópofa rajzolt térképet, ami alapján el tud igazodni az ingergazdag környezetben.

Múltidézés…

Rögtön a bejárattól nem messze egy kiállítás fogadja az utcai autók rajongóit, az elmúlt 66 év szinte valamennyi fontosabb Ferrari típusából áll egy-egy példány az elkülönített bemutatóteremben. Némelyiken még rendszám is van, feltehetően valamelyik olajsejk magángyűjteményének tagjai, hasonlóan előkelő társakkal együtt. Ferrari rajongóként nem mindennapi élmény egy hibátlan állapotú F40-F50-Enzo trió látványa, ahogy „nagyapa, apa és unoka” békésen pihennek egymás mellett… Ezeket az autókat külön-külön is ritkán láthatja az ember, nemhogy így egy kupacban :) De volt itt 275 GTB, 410 Superamerica és 512 BB is. Enzo fiatalon elhunyt fia, Dino tiszteletére a róla elnevezett autóból is volt egy példány, természetesen abban a bizonyos sárgában, ami az ifjú Ferrari kedvenc színe volt.

A következő helyszín is múltidézésre csábít, de egészen másképp – a híres maranelloi gyárkapu kicsinyített másán keresztül egy kis csarnokba léptünk, ahol óriási versenyplakátokkal volt tele a fal: Monaco 1958, Le Mans 1962, Mille Miglia 1935 és hasonlók – a legkülönfélébb nyelvű és stílusú képekben egy közös volt, mindegyiken Ferrari szerepel. A képek mellett elsétálva egy kis peronra érkeztünk, itt lehetett beülni a „minivonat”-szerű alkalmatosságokba és kezdetét vehette az utazás a Ferrari történelmében. Mille Miglia, Targa Florio, Le Mans, Forma-1 – (Phil) Hill, Lauda, Villeneuve, Schumacher és a többiek… Videokkal, számítógépes animációkkal, korabeli stílusban berendezett versenyjelenetekkel, lézershow-val fűszerezve ismerhettük meg a Cavallino Rampante legendáját megalapozó hősöket és futamokat, amelyekkel Enzo Ferrari vörös autói örökre beírták magukat a történelembe. Ez a múltbeli kalandozás annyira megragadott minket, hogy a délután folyamán visszatértünk még egy körre és (a Formula Rossa hullámvasút mellett) elnyerte nálunk a „Ferrari World legjobbja” díjat :)

Némi képzavarral élve éles kanyar következett és a múltbeli utazást követően egy csapat lelkes kiskölyökbe botlottunk, akik a rendkívül profi módon felépített KRESZ-oktató park körül hangoskodtak. A jövő generációjára (és vélhetően leendő Ferrari tulajdonosaira) gondolva a Ferrari World-ben helyet kapott egy komoly miniváros, ahol az apróságok körforgalommal, táblákkal, közlekedési lámpákkal és többsávos utakkal tarkított „pályán”, elektromos hajtású „bébi-Ferrarikat” hajtva tanulhatják meg a közúti közlekedés alapjait. A versenyszellemű csemetéket pedig mini F1-es autók és „igazi”, rázókövekkel és boxutcával is felszerelt versenypálya várja.

Innen néhány lépésre, a Scuderia versenypályákon használatos „otthont” építették meg, boxokkal, kamionokkal, motorhome-al, telemetriai kütyükkel, feltornyozott gumikkal, szerszámokkal és különböző alkatrészekkel. Miután néhány napja személyesen is láttuk a csapat garázsát, volt összehasonlítási alapunk és megállapítottuk, hogy a „belsőépítészek” kitettek magukért: az utolsó centiméterig hihetetlen alapossággal alakítottak ki mindent. A kamionok mellett különleges élmény várja a vállalkozó kedvűeket, Alonso 2010-es autóján lehet kereket cserélni. Számunkra kissé fura módon mindenki csak egyesével próbálkozhatott, a klasszikus háromfős felállást nem engedte az autó mellett álló személyzet. Évi úgy döntött kihagyja, én viszont próbára tettem az ügyességemet, nem sok sikerrel :) Két „bemelegítő” próbálkozás után harmadjára már élesben, időre ment a dolog és egyedül 17 másodperc alatt sikerült abszolválnom a feladatot. Ha vasárnap délután, egy futamon ilyen produkciót mutatnék be, Domenicali valószínűleg megköszönné a részvételt és hétfőn reggel már nem kéne bemennem dolgozni :)

Olaszországi látogatás…

A „paddock” után egy kis kitérő következett, a nyugati szárnyban a Ferrari világától kissé elszakadva Olaszországot ismerheti meg a látogató. A híres építmények kicsinyített másait stílszerűen FWAD (Ferrari World Abu Dhabi) rendszámú 250 GT California „dodzsemben” utazva ismerhetjük meg: a pisai ferde toronytól kezdve a velencei óratornyon és a Colosseumon át a firenzei Dómig minden látható, a soron következő „várost” pedig pontosan ugyanolyan kék táblákkal jelzik, mint az Olaszországban használatos közúti táblák. A mini épületek után utunk egy 3D-s moziba vezetett, ahol rögtön beszíjaztak minket a székekbe (ezt elsőre nem értettük) és kezdetét vette az „Olaszország madártávlatból” utazás. Ez nemcsak azt jelentette, hogy légifelvételeket vetítenek, hanem a nézőket felemelik kb. 8-10 méter magasra, a székeket pedig minden létező irányba döntik, attól függően, hogy a „madár” merre fordul a filmben. Ekkor már világos lett, hogy miért van szükség a biztonsági övekre :) Az Alpok hófödte hegyláncait, a Cinque Terre színes tengerparti házait, Toszkána olívaültetvényekkel és cédrusokkal szegélyezett útjait, Róma templomtornyait és Szicília kopár szikláit látva az embernek tényleg olyan érzése támad, hogy minden csak egy karnyújtásnyira van tőle és legszívesebben „kiszállna és leugrana” valamelyik városba. Természetesen mindegyik helyszínen feltűnik egy-egy Ferrari is, a 612 Scaglietti az Alpok szerpentinjein, az F430 Spider Toszkána festői tájain, az 599 GTB pedig a tengerparton süvít el teljes gázzal és hátborzongató motorhanggal, tökéletesen megtestesítve a „dolce vita életérzést”…

Az olaszországi „kirándulás” után mi is úgy döntöttünk, hogy belekóstolunk a „dolce vita érzésbe”, éttermek és kávézók várják a pizzára, tésztára és egy csésze igazi olasz kávéra vágyókat. Mindketten sokszor jártunk már Olaszországban, ismerjük és szeretjük a konyhájukat, kíváncsiak voltunk, hogy ilyen távol mennyire sikerül prezentálni az „anyaföld” ízeit, de volt egy olyan érzésünk, hogy nem ér minket meglepetés… Nos, nem is kellett csalódnunk, a kellemes ebédet bármelyik olaszországi étterem séfje megirigyelhette volna :) Ha nem tudnád, hogy a világ melyik pontján vagy, simán elhiszed, hogy egy római trattoriában üldögélsz. Apró érdekesség - és európai szemmel nézve jót mosolyogtunk rajta -, hogy az egyik étterem szórólapokkal játékra invitálja a látogatókat. Internetes regisztrációt követően lehet részt venni a sorsoláson, a fődíj egy olaszországi utazás. Az Emirátusokkal szemben mi rendkívül szerencsés helyzetben vagyunk, reggel beülünk az autóba és délután már a Ferrari szülővárosában lehetünk, de nyilván egy Abu Dhabiban élő Ferrari rajongónak legalább akkora élmény eljutni Maranelloba, mint nekünk a Yas szigetre :)

Kora délután volt már és úgy gondoltuk, hogy kicsit „sziesztázunk” és várunk, amíg „leér az ebéd”, mert a híres hullámvasút még hátravolt :) Pihenés gyanánt az apró, de figyelmességről és tökéletességről árulkodó részleteket néztük meg kicsit alaposabban. Kis túlzással, úton-útfélen belebotlik valamibe a látogató, itt egy Schumacher-féle Forma-1-es autó, ott egy „csupasz” 458 Italia motor állványra téve, működő mini szélcsatorna, vagy éppen F1 szimulátor (hasonló, mint amit a srácok is használnak Maranelloban, vagyis „igazi” Forma-1-es autó formájú szimulátorba lehet beleülni, előtte óriási képernyővel). Az egyik ajándékboltban, egy különteremben igazi csemegére bukkantunk: egy Ferrari emblémás Alfa Romeo versenyautóra. A gyár történetét kevésbé ismerők bizonyára elcsodálkoznak ezen, de a múltban járatos rajongók pontosan tudják miért került ide ez az autó, Enzo annak idején a milánói márka versenyrészlegénél kezdte pályafutását. Számunkra ez különösen kedves meglepetés volt, miután mindkettőnknek Alfa Romeoja van :)

Az egyik falon, kb. 6-7 méter magasságból egy utcai 456 GT, egy GT pályaautóvá alakított F430 és a 2011-es F150 Italia karosszériáinak műanyag másolatai lógnak, mellettük összehasonlításképp a súlyadatokkal feltüntetve (a műszaki csemegékre fogékonyak kedvéért: 1690 kg, 1110 kg és 600 kg). Az épület tetejét tartó csőváz fehér takaróburkolatát az elmúlt évtizedek utcai modelljeinek és versenyautóinak rajzolt képei díszítik, a már említett épített boxutca felett, a Ferrari összes eddigi Forma-1-es világbajnokának portréja óriási zászlókon, de a „legbetegebb” egy valódi 458 Italia és egy F150 Italia „szoborba foglalása” volt… Egy óriási, vízszintes és függőleges irányban is forgó oszlopra vannak felerősítve, ami néhány perc alatt végez egy-egy teljes forgássorozatot, így mindkét autó minden szögből és nézetből tökéletesen szemügyre vehető.

A „sziesztát” követően ismét „minivonatba” ültünk, ezúttal a Ferrari gyárban tehettünk virtuális sétát és végigkövethettük egy utcai modell megszületését, a tervezéstől kezdve a gyártószalagról legördülésig. A „gyárlátogatás” után pedig újabb különleges múltidéző utazásra indultunk, ezúttal egy multiplex moziban ülve: a legendás Targa Florio egyik elképzelt jelenetébe csöppenhettünk bele, ahol egy Bugatti, egy Jaguar, egy Alfa Romeo és természetesen egy Ferrari küzdöttek a győzelemért, nem kérdés, hogy ki nyert :) A kb. félórás mozifilm színészekkel, veteránautókkal, korabeli ruhákkal és utcaképekkel, rendkívül profi módon volt összeállítva, természetesen fekete-fehér kiadásban. Tökéletesen bemutatta az autózás hőskorának légkörét és szellemét, ahol a legendás autómárkák megalapozták hírüket. Mozizás után látogatásunk utolsó állomása, a két hullámvasút következett.

A világ leggyorsabb hullámvasútja…

A Formula Rossa előtt még - afféle bemelegítés gyanánt - kipróbáltuk a Fiorano GT Challenge nevű „kis” hullámvasutat, itt F430-asokat imitáló kocsikba lehet ülni, a sínpálya pedig jóval egyszerűbb és szolidabb, mint a „nagytestvéré”, de a tervezők itt sem vicceltek :) Kívülről lassúnak és komolytalannak tűnik, de sebesség és G-erő itt is szépen hat az emberre, meglepve a gyanútlanabbakat, akik „lazább” utazásra készültek. Beszállás előtt újabb kellemes meglepetés ért minket, tényleg mindenre gondoltak: két „vonat” van, amelyekre kívülről, két oldalról lehet beszállni, az egyikbe balról, a másikba jobbról. Középen egy kis „peronon” pedig külön személyzet áll, akik gondoskodnak róla, hogy az értékeink miatt se kelljen aggódni. A táskákat, fényképezőgépeket a vonatok mellett, a peronon elhelyezett ládákba teszik, amelyekhez a várakozó vendégek nem férhetnek hozzá, így senkinek nem tűnhet el semmije. Érkezéskor ugyanott áll meg a vonat, ahonnan elindult, így mindenki pontosan amellett a szekrény mellett „parkol le”, ahol a holmiját hagyta. Az utasok cseréje pillanatok alatt történik, mindenkit kedvesen és előzékenyen, de határozottan szállítanak ki- és be.

A „warm up” után magabiztosan indultunk el a nap legkomolyabb élménye, a világ leggyorsabb hullámvasútja felé… A különleges karszalagnak itt vettük a legnagyobb hasznát, - a már említett, kb. félórás sorbanállást megspórolva - néhány perc várakozás után már beszíjazva ültünk, kilövésre várva :) A kilövést szó szerint kell érteni, a Formula Rossa sebessége még egy versenyautónak is becsületére válna: álló helyzetből 4,8 másodperc alatt katapultál 240 km/h sebességre, miközben 5G erő hat az emberre (mégegyszer, lassan: kevesebb, mint ÖT MÁSODPERC alatt 240-re). A hullámvasút hasonló rendszert használ, mint amilyennel az anyahajókról indítják a vadászgépeket: induláskor egy hosszú, óriáscsúzli-szerű katapultszerkezettel gyorsítják fel a szerelvényt. A csomagokat itt zárható szekrényekbe lehetett elpakolni, amiben a személyzet készségesen nyújtott segítséget, majd következhetett a beszállás. Elsőre meglepőnek tűnik a biztonság és az ember nehezen hiszi el, hogy nem fog kiesni útközben: egy kétpontos biztonsági öv kerül a derekunkra, majd elénk hajtanak és a hasunk elé reteszelnek egy T alakú „majrévasat”, amire bizony szükség is lesz :) A felsőtest teljesen szabad, deréktól lefelé viszont szó szerint „be vagyunk betonozva”. Mindenki kap egy védőszemüveget is, nehogy a szemébe csapódjon valami.

Minden utast leellenőriznek indulás előtt, ha valaki nem húzta meg elég szorosan az övet, vagy nem hajtogatta magára eléggé a kapaszkodót, azt bizony beépítik az ülésbe :) Érthető a fokozott óvatosság, senki nem akar megkockáztatni egy esetleges balesetet. Ha minden rendben, akkor hasonló „rajtprocedúra” következik, mint a Forma-1-es futamokon: ugyanúgy öt piros lámpa villan fel egymás után, majd néhány másodperc múlva kialszanak, koppan a fej a támlán és megszűnik körülöttünk a világ… Nagyon nehéz szavakba öntetni az érzést, amikor másodpercek alatt gyorsul fel alattunk valami 240-es tempóra, még a sportmotorozás sem ilyen. Az ember tehetetlen bábuként préselődik az ülésbe, esély nincs megmozdulni :). Indulás után egy hosszú egyenes következik, ahol a „vonat” eléri a kellő sebességet, majd mire a visítozó utasok felfognák, hogy előttük egy kb. 40 méter magas emelkedő van, és oda fogunk felmenni, addigra már fel is érünk :). Itt egy másodpercre mintha lelassulna minden, aztán óriási zuhanás következik, a szerelvény pedig 90 fokban (!) megdőlve száguld tovább, mintha az oldalára fektették volna. Néhány íves kanyar, egy kis „keringő” és véget is ér a móka, az utolsó néhány kisebb hullámon lelassulunk, és már vissza is érkeztünk.

Az egész „futam” csak egy percig tart. Mindenki vigyorog és a fülén folyik ki az adrenalin, hasonló élmény lehet Forma-1-es autót vezetni… Valaki a hátunk mögött megjegyezte, hogy fél órát állt sorba egy perc visításért, de nagyon megérte :) Kiszereltük magunkat az ülésekből, és ekkor jöttek a meglepetések: egy menet közben lerepült védőszemüveg + a nagy erőhatástól meghúzódott hát (Évi), egy elszakadt nadrágszár + néhány lila folt (Tamás) volt a mérleg, de túléltük a világ leggyorsabb hullámvasútját :)

Késő délután volt már, mikor visszaindultunk a szállodába, de kifelé mégegy „apró figyelmesség” éri a látogatót: a kijáratot úgy alakították ki, hogy egy óriási ajándékbolton kell keresztülmenni (zseniális ötlet) és a rendkívül ingergazdag környezetből természetesen senki nem tud eljönni üres kézzel :) A filléres apróságoktól kezdve a többezer dolláros ajándékokig mindenki találhat kedvére valót, csak győzzön válogatni.

Milyennek láttuk mi a Ferrari World-öt…? Igazából, egyrészt egy vidámparkra számítottunk, másrészt nem is tudtuk pontosan, hogy mire számítsunk... A „park” hol játékosan, hol „elegánsan”, de mindenképpen egyedi stílusban mutatja be a Cavallino Rampante legendáját és örökségét, zavarba ejtő alapossággal odafigyelve a legapróbb részletekre is. Az építők óriási hangsúlyt fektettek arra, hogy a látogatók alaposan megismerjék a Ferrari múltját és megtudják, illetve megértsék, hogy mi is tette naggyá Enzo életművét, és mi mozgatja világszerte emberek millióit, amikor hevesen dobogó szívvel azt mondják: Forza Ferrari… Az autók, a sportsikerek és a gyár mellett fontos szerepet kapott a „szülőföld” bemutatása is, az olaszok autó iránti lelkesedése, és az a csak rájuk jellemző művészi szenvedély, amivel ezeket a guruló műalkotásokat készítik.

Hogy milyen volt…? Tudja valaki, hogy milyen érzés időutazáson részt venni…? Milyen érzés percről-percre, szó szerint megélni egy Legenda születését…? Milyen átélni azt az érzést, ami a pilótákra is hat a versenyek alatt…? Milyen, ha csak egy nap erejéig is, de büszke részesévé válsz teljes testedben és lelkedben a Ferrari történelmének? Összefoglalva: KIHAGYHATATLAN ÉS FELBECSÜLHETETLEN… Egy fanatikus Ferrari rajongónak nem szabad addig meghalnia, amíg el nem zarándokolt ide…

 

Papp Éva és Pócsföldi Tamás

 

Ferrari World hivatalos reklámfilm:

 

Hozzászólások (1)Add Comment
kálmán89
kálmán89
2013 április, 10
85.66.120.57
...

élvezetes volt még csak olvasni is!smilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
Módosítás: ( 2013. április 09. kedd, 17:04 )  

Képeslap Indiából

News image

Három futam és tizenhárom pont választja el Fernando Alonsót...

hétfő, 29 október 2012

Bővebben

Füstbe ment terv, minden remény a versenyre maradt

News image

  Előzetesen a pilótáink, és a csapat vezetősége is...

szombat, 27 október 2012

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok az Indiai Nagydíj pénteki napját követően

News image

Felemás eredményekkel indult az Indiai Nagydíj a Ferrari két...

péntek, 26 október 2012

Bővebben

Alonso: Mindenki akarja ezt a bajnokságot a csapatban

News image

Fernando Alonso délelőtt az UNICEF nagyköveteként tevékenykedett, délután azonban...

csütörtök, 25 október 2012

Bővebben

Massa: Már nagyon várom a következő szezont

News image

Felipe Massa ma találkozott először a sajtó munkatársaival mióta...

csütörtök, 25 október 2012

Bővebben

Most moss kezet!

News image

Fernando Alonso 2005 óta az UNICEF nagykövete, és ma...

csütörtök, 25 október 2012

Bővebben

India GP 2012: Visszavágó?!!!

News image

Visszavágó. Bizony ez az a szó, ami elsőre eszembe...

csütörtök, 25 október 2012

Bővebben

Nyilakozatok az időmérő edzés után

News image

Noha az edzés nehezen indult Fernando Alonso számára, a...

szombat, 13 október 2012

Bővebben

Versenyői nyilatkozatok a Koreai Nagydíj pénteki napját követően

News image

Bár a Red Bull nagyon erősnek tűnt a pénteki...

péntek, 12 október 2012

Bővebben

Massa: Extra motiváció a hátrlévő versenyekre

News image

Felipe Massa hosszú idő után a múlt heti Japán...

csütörtök, 11 október 2012

Bővebben

Alonso: Egy majdnem tökéletes bajnokság

News image

Tegnap érkezett Fernando Alonso Koreába, ma pedig már az...

csütörtök, 11 október 2012

Bővebben

Felipe és a jövő

News image

Felipe Massa második lett a Japán Nagydíjon. Pár éve...

szerda, 10 október 2012

Bővebben

Képeslap Japánból

News image

Kitörő mosoly az egyik oldalon, mérhetetlen csalódottság a másik...

hétfő, 8 október 2012

Bővebben

Futam utáni nyilatkozatok

News image

A mai napot vegyes érzelmekkel hagyta maga mögött a...

vasárnap, 7 október 2012

Bővebben

Nyilatkozatok az időmérő utánról

News image

A nehéz harmadik szabad edzés után Felipe Massa azonnal...

szombat, 6 október 2012

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Japán Nagydíj pénteki napját követően

News image

Nem sikerült túl fényesen a Japán Nagydíj pénteki napja...

péntek, 5 október 2012

Bővebben

Alonso: Kisebb csoda, hogy mi vezetjük a bajnokságot

News image

Fernando Alonso is találkozott ma a sajtó munkatársaival Japánban,...

csütörtök, 4 október 2012

Bővebben

Massa magabiztosan várja a Japán Nagydíjat

News image

Felipe Massa a Japán Nagydíj csütörtöki sajtókonferenciáján ismét elmondta,...

csütörtök, 4 október 2012

Bővebben

Massa: Természetesen fontos a jövőm, de most az eredmények a legfontosabbak

News image

A Japán Nagydíjjal az idei év talán egyik legnehezebb...

kedd, 2 október 2012

Bővebben

Szerkesztőt keresünk!

News image

Eljött az az idő, amikor elértünk egy szintet és...

szombat, 26 március 2011

Bővebben

Átszervezésekkel indul az új év a Ferrarinál

News image

  Rengeteg újságíró és autósportban elismert szakember megerősítette, hogy...

szerda, 26 december 2012

Bővebben

Michelisz: szeretem a Ferrarit

News image

Nagy megtiszteltetés érte oldalunkat, amikor a friss WTCC privát...

szombat, 22 december 2012

Bővebben

De la Rosa boldog, hogy tesztelheti az új Ferrarit

News image

Pedro de la Rosa elismerte, meglepetésként érte, hogy a...

kedd, 29 január 2013

Bővebben

Domenicali: "a pályán fogunk válaszolni a kritikákra"

News image

Stefano Domenicali állt a sajtó képviselői elé, az idénnyitó...

péntek, 18 január 2013

Bővebben

Alonso gondolatai Hamiltonról, Vettelről, a Twitterről és az idei évről

News image

Fernando Alonso a versenynaptár hosszáról, a Twitterről, legerősebb riválisairól...

péntek, 18 január 2013

Bővebben

F1 Ferrari naptár 2013 (Töltsd le ingyen)

News image

Bár kicsit megkésve de elkészültünk 2013-as naptárunkkal, amit minden...

csütörtök, 17 január 2013

Bővebben

Alonso: Biztos vagyok benne, hogy egy jobb autóval kezdhetem a szezont

News image

Fernando Alonso a Ferrari évadnyitó rendezvényén, a ’Wrooom!’-on találkozott...

csütörtök, 17 január 2013

Bővebben

Wrooom 2013- Massa: „Fernandoval a csapatért dolgozunk”

News image

Felipe Massa a Wrooom alkalmával megrendezett sajtótájékoztató beszélt a...

csütörtök, 17 január 2013

Bővebben

Bianchi nyerte Massa gokartversenyét

News image

Jules Bianchi nyerte a Felipe Massa által szervezett, Desafio...

hétfő, 14 január 2013

Bővebben

Alonso szerint "hízelgőek" Helmut Marko szavai

News image

Helmut Marko a Red Bullettin magazinnak adott nyilatkozatában bírálta...

szerda, 9 január 2013

Bővebben

Domenicali: Nem ismétlődik meg a tavalyi eset

News image

A tavalyi évet nagyon szerényen kezdte a Ferrari, a...

vasárnap, 6 január 2013

Bővebben

Kirándulás a Spanyol Nagydíjra: Anita és Zita beszámolója

News image

  ANITA Budapest – Barcelona – Montmeló -Budapest 2013....

vasárnap, 26 május 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Monacói Nagydíj csütörtöki napját követően

News image

Problémamentes 'pénteki' napot zárt a Ferrari a Monacói Hercegségben....

péntek, 24 május 2013

Bővebben

Monacói előzetes- Felipe Massával

News image

Viták nélküli Forma 1? A Ferrari sárga színű festéssel...

szerda, 22 május 2013

Bővebben

Forma-1-es pálya a kert végében

News image

  Imola… A város nevének hallatán minden F1 rajongónak...

szombat, 18 május 2013

Bővebben

Alonso nyerte a Spanyol Nagydíjat

News image

A Forma-1 mezőnye végre Európába érkezett, méghozzá a Ferrari...

vasárnap, 12 május 2013

Bővebben

A barcelonai kvalifikáció eredménye

News image

A WTCC őrület után visszatérünk ismét a Forma-1-es hírekhez,...

szombat, 11 május 2013

Bővebben

WTCC: Hungaroringi Michelisz őrület a hétvégén

News image

  Egy hét telt el az első Hondás dobogó...

péntek, 3 május 2013

Bővebben

Felipe Massa: Búcsúmenet a gyökerektől

News image

Szabó Balázs - Felipe Massa tizenkét éves periódus után...

vasárnap, 17 november 2013

Bővebben

Fejlesztések az Abu-Dhabi Nagydíjra

News image

Szabó Balázs – A Ferrari néhány új aerodinamikai elemet...

péntek, 8 november 2013

Bővebben

Számvetés: Dél-Korea Nagydíj

News image

Szabó Balázs – A Dél-koreai Nagydíjon folytatódott Sebastian Vettel...

vasárnap, 6 október 2013

Bővebben

Dél-Koreai Nagydíj: Nyilatkozatok az időmérő után

News image

Szabó Balázs - Egyik versenyző sem volt megelégedve az...

szombat, 5 október 2013

Bővebben

Szingapúr: Nyilatkozatok péntek után

News image

Szabó Balázs – Ahogyan várható volt, a Monaco-Hungaroring duója...

péntek, 20 szeptember 2013

Bővebben

Leleplezzük Kimi Raikkönent

News image

            Szabó Balázs - Noha Kimi bajnoki címet szezett...

csütörtök, 12 szeptember 2013

Bővebben

Felipe 2014-ben elhagyja a Ferrarit

News image

Felipe búcsúzik a Ferraritól ! Instagramra töltötte fel a...

kedd, 10 szeptember 2013

Bővebben

Előzetes: Olasz Nagydíj

News image

Az Olasz Nagydíj értelemszerűen különleges szerepet tölt be a...

csütörtök, 5 szeptember 2013

Bővebben

Monzai előzetes a Ferrari elnökével

News image

Futam Monzában mindig volt és valószínűleg mindig is lesz,...

szerda, 4 szeptember 2013

Bővebben

A lovak megbokrosodtak: Kimi a látócsövön

News image

Szabó Balázs - Az augusztusi szünet mindig is átigazolási...

hétfő, 2 szeptember 2013

Bővebben

Mi vár rád a WSR hétvégén a Hungaroringen? (Szeptember 14-15)

News image

2013. szeptember 14-15.-én hetedszer látogat el hazánkba a World...

hétfő, 2 szeptember 2013

Bővebben

Frissült történelem rovatunk a 2007-es évvel

News image

      (function(d, s, id) { var js,...

vasárnap, 1 szeptember 2013

Bővebben

Pengeélre állítjuk Domenicalit (Második rész)

News image

Szabó Balázs - Egy csapatvezető nem csak fontos döntések...

szombat, 31 augusztus 2013

Bővebben

Pengeélre állítjuk Domenicalit (Első rész)

News image

Szabó Balázs - Egy csapatvezető nem csak fontos döntések...

csütörtök, 29 augusztus 2013

Bővebben

Alonso harcias, Spa pedig kiszámíthatatlan

News image

Szabó Balázs - Megnyerte az időmérő első, esős részét,...

szombat, 24 augusztus 2013

Bővebben

Varázsló nyomában: Fernando Alonso élete (Harmadik rész)

News image

Szabó Balázs - Gyémánttehetség, szédületes gyorsaság, intelligencia, csillapíthatatlan vágy a...

csütörtök, 22 augusztus 2013

Bővebben

Ferrari történelemóra - 1967

News image

Frissült a a Ferrari történelemóra rovatunk. 1967 http://f1ferrari.hu/ferrari_tortenelem_ora/  ...

csütörtök, 22 augusztus 2013

Bővebben

Domenicali: A lehető leggyorsabb autót kell biztosítani pilótáinknak

News image

Domenicali egyértelművé tette hogy a csapat jövőjéről szóló pletykák...

szerda, 21 augusztus 2013

Bővebben

Varázsló nyomában: Fernando Alonso élete (Második rész)

News image

Szabó Balázs - Gyémánttehetség, szédületes gyorsaság, intelligencia, csillapíthatatlan vágy a...

kedd, 20 augusztus 2013

Bővebben

Varázsló nyomában: Fernando Alonso élete (Első rész)

News image

Szabó Balázs - Gyémánttehetség, szédületes gyorsaság, intelligencia, csillapíthatatlan vágy a...

vasárnap, 18 augusztus 2013

Bővebben

Viszlát aerodinamika, üdv mechanika!

News image

Szabó Balázs - Természetesen nem int búcsút a Formula-1...

szerda, 14 augusztus 2013

Bővebben

Új éra hajnalán: Technikai szabályváltoztatások

News image

Szabó Balázs - A Formula-1 egy új éra felé...

kedd, 13 augusztus 2013

Bővebben

A Ferrari magyar "pápája"

News image

Többen összefutottatok Dénessel (A Ferraris pápával :) ) pénteken,...

kedd, 13 augusztus 2013

Bővebben

Ahol a legendák tovább élnek – Ferrari Classiche

News image

Ferrari Classiche… A Ferrari rajongók többségének valószínűleg nem mond...

szerda, 7 augusztus 2013

Bővebben

A Ferrari visszatér Le Mans-ba?

News image

  Szabó Balázs - A Ferrari hamarosan dönt arról,...

vasárnap, 4 augusztus 2013

Bővebben

Schumacher boldog otthon is

News image

Szabó Balázs - A hétszeres világelső pilóta elismerte, nem...

péntek, 2 augusztus 2013

Bővebben

Viszlát, Wrooom!

News image

A Ferrari 23 éven át Madonna di Campiglióban nyitotta...

péntek, 2 augusztus 2013

Bővebben

Ferrari: Kimi válthat, de nem hozzánk

News image

Szabó Balázs - A Ferrari fantáziahíresztelésnek nevezte azokat a...

péntek, 2 augusztus 2013

Bővebben

Montezemolo bekeményített

News image

Szabó Balázs - Di Montezemolo nyílt kártyákkal játszik: Alonsót...

vasárnap, 4 augusztus 2013

Bővebben

F1 Ferrari: Az ágaskodó lovak megpihennek lassan

News image

Szabó Balázs - A hétvégén kialakult feszültség Fernando Alonso és...

szerda, 31 július 2013

Bővebben

Jelentés a pálya széléről

News image

Szabó Balázs - A néhai Enzo Ferrari gyakran állt...

szerda, 31 július 2013

Bővebben

Második F1 Ferrari Hírek találkozó a Magyar Nagydíjon!

News image

Idén második alkalommal szervezzük meg közös találkozónkat a Hungaroringen,...

kedd, 23 július 2013

Bővebben

Fernando: Szenvedtünk az autóval

News image

Szabó Balázs – A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso...

kedd, 23 július 2013

Bővebben

Alonso a zöld pokolban járt

News image

Fernando Alonso egy F12-el járta körbe a legendás pályát,...

hétfő, 15 július 2013

Bővebben

Német Nagydíj: beszámolók

News image

Szabó Balázs – Noha a ma mutatott forma jóval...

péntek, 5 július 2013

Bővebben

Előzetes:: Német Nagydíj

News image

Alig néhány nap telt el a Brit Nagydíj óta...

csütörtök, 4 július 2013

Bővebben

Domenicali értékel Silverstone után

News image

Stefano Domenicali gondterhelten hagyta el Silverstone-t. Örült, amiért sikerült...

szerda, 3 július 2013

Bővebben

Alonso felemás érzésekkel hagyta el Silverstone-t

News image

Fernando Alonso a tegnapi gyenge szereplés után ma felkapaszkodott...

vasárnap, 30 június 2013

Bővebben

Alonso nyugodtságra inti a csapatot

News image

Fernando Alonso egyelőre nem esik kétségbe és hasonló higgadtságot...

vasárnap, 30 június 2013

Bővebben

Ferrari építőkockákból

News image

Olvasóink között biztosan akadnak hozzám hasonlóan nagyra nőtt gyerekek....

szerda, 19 június 2013

Bővebben

Elhunyt a Ferrari történetének első futamgyőztese

News image

Kilencvenéves korában elhunyt Jose Froilan Gonzalez, aki elsőként nyert...

szombat, 15 június 2013

Bővebben

Kedvezőbb időjárásban, és jobb eredményekben reménykednek a Ferrarinál a Kanadai Nagydíjon

News image

Nem sikerült túl jól a kanadai időmérő a Ferrari...

vasárnap, 9 június 2013

Bővebben

Fry: Különböző aerodinamikai beállításokon dolgoztunk

News image

Mozgalmas nap áll a Ferrari mögött a Kanadai Nagydíj...

szombat, 8 június 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Kanadai Nagydíj pénteki napját követően

News image

Esős, változékony időjárással kellett megbirkózniuk a csapatoknak és a...

szombat, 8 június 2013

Bővebben

Massa: Egy fontos hétvége

News image

Felipe Massa is hivatalos volt az FIA csütörtöki sajtótájékoztatójára,...

péntek, 7 június 2013

Bővebben

Alonso: Maximális koncentrációra lesz szükségünk

News image

A szokásos csütörtöki sajtókonferencián Fernando Alonsót az idei eredményeiről,...

péntek, 7 június 2013

Bővebben

Monacói vakáció - Lampért Dénes élménybeszámolója

News image

Tamás kért meg, hogy írjak a Monaco GP-ről egy...

kedd, 4 június 2013

Bővebben

Marco Mattiacci a Ferrari új csapatfőnöke

News image

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo és az egész...

hétfő, 14 április 2014

Bővebben

Stefano Domenicali lemondott a Ferrari csapatvezetői posztjáról

News image

Lemondott csapatvezetői posztjáról Stefano Domenicali, a Scuderia Ferrari vezetője....

hétfő, 14 április 2014

Bővebben

Fry: Pozitív eredmény

News image

Pat Fry, a Ferrari főmérnöke pozitívan értékelte a csapat...

szombat, 29 március 2014

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a maláj időmérőt követően

News image

Fernando Alonso a negyedik, Kimi Räikkönen a hatodik helyről...

szombat, 29 március 2014

Bővebben

Pénteki versenyzői nyilatkozatok a Maláj Nagydíjon

News image

Elégedetten nyilatkoztak a Ferrari versenyzői a Maláj Nagydíj pénteki...

péntek, 28 március 2014

Bővebben

Räikkönen: Biztos vagyok benne, hogy folyamatosan fejlődni fogunk

News image

Kimi Räikkönen részt vett az FIA hivatalos sajtókonferenciáján Malajziában,...

csütörtök, 27 március 2014

Bővebben

Alonso: Több van bennünk

News image

Fernando Alonso szerint az F14 T rengeteg fejlesztési potenciállal...

csütörtök, 27 március 2014

Bővebben

Montezemolo: Ti vagytok a mi erőnk

News image

Kedves Tifosi! Hihetetlennek tűnik, de hamarosan kezdetét veszi egy...

csütörtök, 13 március 2014

Bővebben

Alonso 600 kilométert tett meg pénteken

News image

Az utolsó téli tesztsorozat második napját zárta tegnap a...

szombat, 1 március 2014

Bővebben

Piero Ferrari: "Az év kulcskérdése a fogyasztás lesz"

News image

A mai nappal megkezdődött Bahrainben a 2014-es év téli tesztjeinek utolsó,...

csütörtök, 27 február 2014

Bővebben

Nagy Norbert Chevy-vel vág neki az ETCC-nek 2014-ben

News image

Ahogyan azt közel egy hónapja megígértük, mi is megosztjuk...

kedd, 25 február 2014

Bővebben

Allison: "Bahrainben rengeteg hasznos információt gyűjtöttünk"

News image

A Forma-1 csapatai, így a Ferrari is a 2014-es...

hétfő, 24 február 2014

Bővebben

Räikkönen: Sokat kell még tenni azért, hogy teljesen készen álljunk

News image

Az utolsó napjához érkezett az előszezoni tesztek második, bahraini...

szombat, 22 február 2014

Bővebben

Pat Fry: A tervek teljesítése az elsődleges célunk

News image

Nem kezdődött jól a bahraini téli tesztek harmadik, pénteki...

szombat, 22 február 2014

Bővebben

Alonso: Még nem vagyunk olyan jók, mint szeretnénk

News image

Fernando Alonso szerint nehéz megjósolni, hogy mely csapatok lesznek...

péntek, 21 február 2014

Bővebben

Alonso: A kilométerek gyűjtésére koncentrálunk

News image

Fernando Alonso a harmadik legjobb idővel fejezte be a...

csütörtök, 20 február 2014

Bővebben

Második állomás Bahrein, Alonso tesztel elsőként

News image

A Ferrari ahogy megérkezett, már meg is kezdte a...

kedd, 18 február 2014

Bővebben

Forza Michael!

News image

A Ferrari Jerezből is üzent Schuminak: #ForzaMichael!

hétfő, 27 január 2014

Bővebben

Videón az új Ferrari, nyilatkozatokkal

News image

Ma délután bemutatták a 2014-es Ferrarit, facebook oldalunkon már a...

szombat, 25 január 2014

Bővebben

Nagy Norbert: A kedvenc pilótám között van Raikkönen

News image

A közelmúltban ünnepelte 19. születésnapját , de már az...

kedd, 21 január 2014

Bővebben

Villanyfényes Forma-1 a belváros közepén

News image

  Szingapúr… Az átlagos európai számára nem sokat mond...

vasárnap, 19 január 2014

Bővebben

Fernando Alonso Collection

News image

Szabó Ferenc képei és beszámolója.      (function(d, s,...

szerda, 11 december 2013

Bővebben

Az F1 Ferrari Hírek búcsúzik Felipe Massától

News image

Felipe Massa pályafutása a Ferrarinál véget ért, oldalunk így...

vasárnap, 1 december 2013

Bővebben

Felipe ferraris csapattársairól mesél

News image

Szabó Balázs – Felipe Massa elárulja, melyik csapattársával volt...

vasárnap, 24 november 2013

Bővebben

Óriási kihívás előtt a pilóták - a Ferrari duója

News image

Szabó Balázs – Csütörtökön elárulta a Ferrari duója, hogy...

péntek, 22 november 2013

Bővebben

Montezemolo: nincsenek szereposztások

News image

Szabó Balázs - A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo...

péntek, 22 november 2013

Bővebben

Felipe búcsúja Mugellóban

News image

Felipe a hétvégén búcsúzott hivatalosan a rajongóktól Mugellóban. Szerencsére...

hétfő, 11 november 2013

Bővebben

Slovakiaring: Egy családias hétvége a Zengő csapattal!

News image

Az elején leszögezem, ez egy baráti hangulatú élménybeszámoló a...

kedd, 30 április 2013

Bővebben

A szombati boldogság- nyilatkozatok az időmérő után

News image

A Ferrari számára jól sikerült a szombati időmérő, sikerült...

szombat, 20 április 2013

Bővebben

A bahreini időmérő edzés végeredménye

News image

Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót Bahreinben, a...

szombat, 20 április 2013

Bővebben

Alonso: Versenyképesek vagyunk, de még nem eléggé

News image

Szabó Balázs - Fernando Alonso magabiztosan vágott neki a...

szombat, 20 április 2013

Bővebben

Bahrein,az első két szabadedzés eredménye

News image

Lezajlott a mai két szabadedzés Bahreinben: délelőtt a Ferrari...

péntek, 19 április 2013

Bővebben

Alonso és az utazások okozta stressz

News image

A Kínai Nagydíj győztese munkája legrosszabb részeként említette a...

csütörtök, 18 április 2013

Bővebben

SGP Racing Team – az F1 in schools magyar csapata

News image

A The Formula One™Technology Challenge, egyszerűbben csak F1 schools...

kedd, 16 április 2013

Bővebben

A szezon első győzelme

News image

Fernando Alonso szállította a Scuderia Ferrari idei első győzelmét...

vasárnap, 14 április 2013

Bővebben

Alonso nyerte a Kínai Nagydíjat

News image

A rajtnál Hamilton megtartotta a vezető pozícióját, mögé a...

vasárnap, 14 április 2013

Bővebben

Kulcsszerepben a gumik- Nyilatkozatok a kínai időmérőről

News image

Az időmérőn Fernando Alonso a harmadik Felipe Massa pedig...

szombat, 13 április 2013

Bővebben

Hamiltoné a pole pozíció Kínában

News image

Mercedes pole pozíció, Red Bull baki, Ferrari 3. és...

szombat, 13 április 2013

Bővebben

Fry: Ki kell értékelnünk a fejlesztéseket

News image

A Scuderia technikai igazgatója, Pat Fry elégedetten nyilatkozott a...

péntek, 12 április 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Kínai Nagydíj pénteki napját követően

News image

Elégedetten nyilatkoztak a Scuderia versenyzői a Kínai Nagydíj pénteki...

péntek, 12 április 2013

Bővebben

Shanghai, első és második szabadedzés

News image

A Kínai Nagydíj első szabadedzésén Mercedes dominancia érvényesült, míg...

péntek, 12 április 2013

Bővebben

Alonso a dobogót célozza meg Sanghajban

News image

Fernando Alonso optimistán vág neki a kínai hétvégének, ahol...

csütörtök, 11 április 2013

Bővebben

Massát nem érdeklik a statisztikák, csak a jó szereplés

News image

Felipe Massa jó formában kezdte az idei évet, így...

csütörtök, 11 április 2013

Bővebben

Fry: Még mindig dolgoznunk kell azon, hogy a leggyorsabbak legyünk az időmérőn

News image

A Scuderia technikai igazgatója elmondta, különös figyelmet fordít a...

szerda, 10 április 2013

Bővebben

Massa magabiztos: "Ismét győzni fogunk"

News image

Felipe Massa hamarosan Ferrari-győzelemmel számol. Christian Klien szerint a...

szerda, 10 április 2013

Bővebben

Yas sziget a Forma-1 után

News image

  Cikkünk előző részében ( Forma 1 egy szürreális univerzumban...

kedd, 9 április 2013

Bővebben

Domenicali: "Kétségkívül a topcsapatok között vagyunk"

News image

Stefano Domenicali eleget látott az első két versenyből ahhoz,...

szerda, 3 április 2013

Bővebben

Áprilisi tréfa: Breaking News- Brawn váltja Domenicallit

News image

Most érkezett, így még friss és ropogós a hír....

vasárnap, 31 március 2013

Bővebben

Technikai fejlesztések – Ausztrália, Malajzia

Szabó Balázs - A szezon elindulásával ádáz fejlesztési küzdelem...

vasárnap, 31 március 2013

Bővebben

Massa biztos abban, hogy véget tud vetni a nyeretlenségi szériájának

News image

Felipe Massa biztos benne, hogy idén újra felállhat a...

szerda, 27 március 2013

Bővebben

Egymásnak feszül Alonso és Massa - Stílustanulmány

News image

Szabó Balázs - Noha Fernando Alonso a Ferrarinál töltött...

szerda, 27 március 2013

Bővebben

A keserű első körök - nyilatkozatok Malajziából

News image

Eseménydús Maláj Nagydíjon vagyunk túl. Volt itt minden, mint...

vasárnap, 24 március 2013

Bővebben

Fejetlenség jellemezte a Maláj Nagydíjat

News image

Alonso kiesett, a Force India mindkét versenyzője is feladta...

vasárnap, 24 március 2013

Bővebben

Pat Fry egy lenyűgöző versenyre számít Sepangban

News image

Annak ellenére, hogy a kívülről elég egyszerűnek tűnt a...

szombat, 23 március 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a maláj időmérőt követően

News image

2011-es Kanadai Nagydíj szombati napja óta most először láthattuk...

szombat, 23 március 2013

Bővebben

Rövidhírek egyenesen Malajziából

News image

  Szabó Balázs - A Ferrari a második és...

szombat, 23 március 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a Maláj Nagydíj pénteki napját követően

News image

Elégedetten nyilatkoztak a Ferrari versenyzői a Maláj Nagydíj pénteki...

péntek, 22 március 2013

Bővebben

Alonso: Malajzia lesz az igazi visszaigazolás számunkra

News image

Fernando Alonso nem pihenhetett túl sokat az Ausztrál futamot...

csütörtök, 21 március 2013

Bővebben

Massa: Ebben az évben sokkal következetesebb lehetek

News image

Felipe Massa ugyanolyan jó formában folytatja az idei évet,...

csütörtök, 21 március 2013

Bővebben

Melbourneből Sepangba, hidegből melegbe

News image

A Formula-1 tempója könyörtelen. A Scuderia Ferrari alig pár...

csütörtök, 21 március 2013

Bővebben

Montezemolo: "'La Speranzosa' újra reményt ad nekünk"

News image

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo úgy nyilatkozott, elégedett...

kedd, 19 március 2013

Bővebben

Alonso sem százas - hanem mindjárt kétszázas

News image

Fernando Alonso a hétvégén, Malajziában teljesítheti a 200. Formula-1-es...

kedd, 19 március 2013

Bővebben

Szurkolói beszámoló az Ausztrál Nagydíjról

News image

Egy igazán különleges beszámolót olvashattok a cikkben, köszönet mindezért...

kedd, 19 március 2013

Bővebben

Egy magabiztos pódium Ausztráliában

News image

A világbajnokság első és kiszámíthatatlan fordulóját, az Ausztrál Nagydíjat...

vasárnap, 17 március 2013

Bővebben

Ígéretes kezdés- Visszatekintés az Ausztrál Nagydíjra

News image

Az idő csak úgy rohan. Ezt mi sem jelzi...

vasárnap, 17 március 2013

Bővebben

Alonso és Massa is egyetért a versenyfelügyelők döntésével

News image

Nem született döntés a vasárnapi rajtsorrendről ma Melbourne-ben, így...

szombat, 16 március 2013

Bővebben

Elmosta az eső a harmadik szabadedzést

News image

A tegnapi két szabadedzést követően továbbra is nehéz lett...

szombat, 16 március 2013

Bővebben

Pat Fry: Van még teendőnk

News image

Mozgalmas pénteki napon van túl a Ferrari Ausztráliában. Az...

péntek, 15 március 2013

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok a melbourne-i pénteki napot követően

News image

Pozitívan értékelte az Ausztrál Nagydíj pénteki napját a Ferrari...

péntek, 15 március 2013

Bővebben

Vettel zárt az élen a második szabadedzésen is

News image

A második szabadedzésen újfent a Red Bull dominált és...

péntek, 15 március 2013

Bővebben

3, 2, 1 és kezdődik...

News image

A mai első szabadedzéssel kezdetét vette a 2013-as szezon,...

péntek, 15 március 2013

Bővebben

Massa: "Mindenünk megvan, hogy a jó irányba induljunk"

News image

Az Ausztrál nagydíjakon már tradíciónak számít - ez már...

csütörtök, 14 március 2013

Bővebben

Alonso szerint szoros az idei mezőny

News image

A csütörtöki hivatalos sajtótájékoztató nem a régi módon zajlott,...

csütörtök, 14 március 2013

Bővebben

Massa megfiatalodott

News image

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo bízik Felipe Massában...

szerda, 13 március 2013

Bővebben

Ecclestone Red Bull kontra Ferrari párviadalt vár

News image

Bernie Ecclestone szerint 2013-ban a világbajnoki címért a Red...

szerda, 13 március 2013

Bővebben

Lassan újra benzingőz árad a kenguruk földjéről- Szezonelőzetes

News image

Március 17. hétvégéje. Egy dátum mely nagy valószínűséggel minden...

hétfő, 11 március 2013

Bővebben

Egy Ferrari-gyűjtemény története

News image

Bellovics László nem akármilyen gyűjteménnyel büszkélkedhet. Ferrari modelljei között...

hétfő, 11 március 2013

Bővebben

Massa hazai kitérője

News image

Mielőtt kezdetét veszi Melbourneben az idei szezon, Felipe Massa...

vasárnap, 10 március 2013

Bővebben

Ferrari Fan Club a Club tribünön - Gyere Te is!

News image

Idén már 28. alkalommal látogat el hazánkba a Száguldó...

szombat, 9 március 2013

Bővebben

Amikor a számok beszélnek...

News image

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra már nem kell sokat várnunk....

szombat, 9 március 2013

Bővebben

Ferrari a kis kínai rajongóknak

News image

  A Brand Finance - mely világvezető a márkák...

szombat, 9 március 2013

Bővebben

Tombazis szerint nincs értelme spekulálni

News image

A mérnökök mindig az adatokra alapozzák benyomásaikat és értékeléseiket...

péntek, 8 március 2013

Bővebben

Domenicali: Melbourne csak a kezdet

News image

Ahogy közeledik a 2013-as világbajnokság kezdete, egyre nagyobb az...

csütörtök, 7 március 2013

Bővebben

Twitter-bajnokság

News image

Fernando Alonso és Lewis Hamilton teljes gázt adtak, Sebastian...

szerda, 6 március 2013

Bővebben

Alonso kirobbanó formában van

News image

Fernando Alonso a szezonnyitó ausztrál futam előtt nyilatkozott majdani...

kedd, 5 március 2013

Bővebben

Fry: A kulcs a gumik megértése

News image

A Jerezben és Barcelonában eltöltött 12 tesztnap gyorsan elment....

hétfő, 4 március 2013

Bővebben

Alonso: "Jó úton haladunk"

News image

A Scuderia Ferrari folytatja felkészülését Barcelonában, ahol tegnap Alonsónak...

szombat, 2 március 2013

Bővebben

Alonso: a Ferrari '200-szor jobb', mint egy éve

News image

Fernando Alonso szerint a Ferrari idén '200-szor jobb' a...

szombat, 2 március 2013

Bővebben

Barcelonai vizes randevú: a második nap

News image

A Forma-1 mezőnye az utolsó szezon előtti tesztet kezdte...

péntek, 1 március 2013

Bővebben

Felipe Massa: Célunk, hogy jó alappal érkezzünk Melbourne-be

News image

Az utolsó szezon előtti tesztelés első napján Felipe Massa...

péntek, 1 március 2013

Bővebben

Egy újabb esős tesztnap krónikája

News image

Ma kezdetét vette a futamokat megelőző utolsó négynapos tesztsorozat....

csütörtök, 28 február 2013

Bővebben

Ferrari háttérképek

News image

Imi (Kiss Photo Manipulation) készített nekünk 3 háttérképet, amit...

szombat, 23 február 2013

Bővebben

Massa szerint a Ferrarinak még mindig sok a tennivalója

News image

Felipe Massa elmondása szerint a mostani és a következő...

péntek, 22 február 2013

Bővebben

Barcelonai esőtánc avagy a pénteki tesztnap összefoglalója

News image

A mai tesztnap során az időjárás volt a legnagyobb...

péntek, 22 február 2013

Bővebben

Gyászol a Ferrari

News image

Amíg a formula-1-es csapat  az F138-as tesztelésével volt elfoglalva...

péntek, 22 február 2013

Bővebben

Alonso zárt az élen az eheti utolsó tesztnapján

News image

Fernando Alonso utolsó tesztnapját teljesítette a hétre a mai...

csütörtök, 21 február 2013

Bővebben

A Ferrari elismerte egy második motorvásárló csapat fontosságát 2014-re

News image

A Ferrari elismerte annak a fontosságát, hogy egy harmadik...

csütörtök, 21 február 2013

Bővebben

A Ferrari több új kipufogó-elrendezéssel is készül az utolsó tesztre

News image

A Ferrari motor- és elektronikai részlegének vezetője, Luca Marmorini...

csütörtök, 21 február 2013

Bővebben

Barcelona, a szerdai teszt végeredménye

News image

A második tesztnap hozott néhány meglepetést. Sergio Perez futotta...

szerda, 20 február 2013

Bővebben

Alonso: „Ausztráliában erősek leszünk”

News image

Fernando Alonso az első tesztek után optimistának tűnik a...

szerda, 20 február 2013

Bővebben

Alonso: „Ausztráliában erősek leszünk”

News image

Fernando Alonso az első tesztek után optimistának tűnik a...

szerda, 20 február 2013

Bővebben

Alonso: Rengeteg munka vár még ránk

News image

Fernando Alonso tegnap vezethette először az F138-at, és elmondta,...

szerda, 20 február 2013

Bővebben

Alonso elégedetten nyilatkozott az első tesztnapját követően

News image

Fernando Alonso ma vezette először a Ferrari idei versenygépét,...

kedd, 19 február 2013

Bővebben

A Ferrari a világ legerősebb márkája

News image

És nem egyszerűen a világszerte több millió „ágaskodó ló”...

kedd, 19 február 2013

Bővebben

A Ferrari legsikeresebb tervezője is dolgozik a jövő évi autón

News image

A Ferrari korábbi főtervezője, Rory Byrne aktívan részt vesz...

kedd, 12 február 2013

Bővebben

De la Rosa: „A McLaren szimulátor terén néhány évvel előrébb jár”

News image

Pedro de la Rosa, egy versenyző, akiről úgy gondolom sokan...

szombat, 9 február 2013

Bővebben

Nem sérülés miatt hagyta ki Alonso a jerezi tesztet

News image

A Ferrari cáfolja azokat a pletykákat, hogy Fernando Alonso...

péntek, 8 február 2013

Bővebben

Massa elégedett, de még sok munka vár rájuk

News image

Felipe Massa elégedetten nyilatkozott utolsó jerezi tesztnapját követően....

csütörtök, 7 február 2013

Bővebben

Massa volt a leggyorsabb a harmadik jerezi tesztnapon

News image

Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak a Jerezben zajló teszt...

csütörtök, 7 február 2013

Bővebben

Grosjean nyerte a második tesztnapot Jerezben

News image

Felipe Massa a nyolcadik időt érte el a jerezi...

szerda, 6 február 2013

Bővebben

Sivatag, felhőkarcolók, tevék, olajmilliárdok...

News image

Évi és Tamás már többször megörvendeztetett minket úti beszámolóival,...

szerda, 6 február 2013

Bővebben

Massa szerint az idei autó "egy teljesen más világ"

News image

Elégedetten nyilatkozott az első tesztnapot követően a Ferrari F138-as...

kedd, 5 február 2013

Bővebben

Buttoné az első tesztnap Jerezben

News image

Jenson Button végzett az élen a McLaren-Mercedes-szel a 2013-as...

kedd, 5 február 2013

Bővebben

6 éves éves az F1 Ferrari hírek!

News image

  Nincs mit szépíteni a dolgot, idén bizony elfelejtettük...

kedd, 5 február 2013

Bővebben

Tombazis: Majd meglátjuk milyen válaszokat kapunk a pályáról

News image

Nikolas Tombazis, a Ferrari főtervezője az F138 bemutatója után...

hétfő, 4 február 2013

Bővebben

Domenicali szerint fontos, hogy a szezon elejétől versenyképes autót biztosítsanak a versenyzők számára

News image

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke az idei autó bemutatóján...

vasárnap, 3 február 2013

Bővebben

Alonso szerint nem jelent hátrányt, hogy nem vesz részt az első teszten

News image

  Fernando Alonso a Ferrari autóbemutatója után válaszolt néhány...

péntek, 1 február 2013

Bővebben

Massának pozitív érzései vannak az F138-cal kapcsolatban

News image

Felipe Massa úgy véli, hogy a Ferrari F138 egy...

péntek, 1 február 2013

Bővebben

Resta: az autó rengeteget változik még az első tesztet követően

News image

Az idei versenyautóért felelős tervezőrészleg koordinátora, Simone Resta a...

péntek, 1 február 2013

Bővebben

F138- Megérkeztem!

News image

Maranello, február 1. A Ferrari F138 bemutatójának napja. Ma...

péntek, 1 február 2013

Bővebben

Alonso és Massa nyilatkozat az szezonzáró rendezvényről

News image

Alig vagyunk túl a Forma-1 történetének leghosszabb szezonján, a...

hétfő, 3 december 2012

Bővebben

Ferrari: Vettel vitatott előzése lezárva

News image

A Ferrarinál úgy gondolják, hogy Sebastian Vettel előzési ügye...

szombat, 1 december 2012

Bővebben

Vettel incidens egy versenybíró szemszögéből

News image

Már majdnem egy hete túl vagyunk a 2012-es Formula...

szombat, 1 december 2012

Bővebben

Pénteki nyilatkozatok Brazíliából

News image

  Óvatosan, de reménykedve nyilatkoztak a pénteki napot követően...

péntek, 23 november 2012

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok az amerikai nagydíj után

News image

Fernando Alonso és Felipe Massa is optimistán nyilatkozott az...

hétfő, 19 november 2012

Bővebben

Alonso úgy érzi, több pontot szerez majd a futamon, mint Vettel

News image

Fernando Alonso egy tegnpi nyilatkozatában elmondta, van egy olyan...

vasárnap, 18 november 2012

Bővebben

Csapatvezetői nyilatkozatok az amerikai időmérőt követően

News image

A versenyzőkhöz hasonlóan, a csapatvezetők, Stefano Domenicali és Pat...

vasárnap, 18 november 2012

Bővebben

Versenyzői nyilatkozatok az austini időmérőt követően

News image

Nehéz versenyre számít az Amerikai Nagydíjon a Ferrari mindkét...

vasárnap, 18 november 2012

Bővebben

Alonso: „bízom a csapatban, bízom magamban”

News image

Alonso: „bízom a csapatban, bízom magamban” A kétszeres spanyol...

szombat, 17 november 2012

Bővebben

Nyilatkozatok a pénteki edzéseket követően

News image

Fernando Alonso: Nem meglepetés, hogy a két Red Bull...

szombat, 17 november 2012

Bővebben

Egy falatnyi Texas

News image

  A formula 1 mezőnye 2007 után tér vissza...

vasárnap, 11 november 2012

Bővebben

Technikai elemzés a Ferrari nem sikerült fejlesztéseiről

News image

  Montezemolo választ szeretne kapni, miért nem működnek a...

péntek, 9 november 2012

Bővebben

Nyilatkozatok az időmérő után

News image

  Alonso (7)   „Sajnos nem ment gyorsabban…”  ...

szombat, 3 november 2012

Bővebben

Nyilatkozatok a pénteki edzéseket követően

News image

  Fernando Alonso: Ez a péntek is úgy végződött,...

szombat, 3 november 2012

Bővebben

A forma 1 hősi halottaira emlékezünk

News image

Az alábbi videó sorozatban a Forma1 hősi halottaira emlékezünk....

csütörtök, 1 november 2012

Bővebben

Briatore: Alonso csökkenteni tudja a Ferrari hátrányát

News image

Flavio Briatore szerint, ha a Ferrari egy versenyképes autót...

kedd, 31 január 2012

Bővebben

Kubica a Ferrarinál tesztelhet a nyáron

News image

Újabb pletykák láttak napvilágot arról, hogy a Ferrarival térhet...

kedd, 31 január 2012

Bővebben

A Pirelli nem a Ferrari miatt változtatott az idei gumikon

News image

A Pirelli tagadja, hogy azért változtatott az idei gumik...

kedd, 31 január 2012

Bővebben

Bianchi a Force India tartalékversenyzője lesz 2012-ben

News image

A Ferrari eddigi tartalék- és tesztversenyzője, az idei évben...

péntek, 27 január 2012

Bővebben

Üléspróba után fizikai tréningen vesznek részt a Ferrari versenyzői

News image

Míg a Ferrari mérnökei az utolsó simításokat végzik az...

csütörtök, 26 január 2012

Bővebben

A Ferrari szívesen leszerződtetné Newey-t

News image

A Ferrarinál elismerték, szívesen alkalmaznák Adrian Newey-t, ha az...

hétfő, 16 január 2012

Bővebben

Véget ért a Wrooom - videóval

News image

Pénteken véget ért a Ferrari és a Ducati idénynyitó...

vasárnap, 15 január 2012

Bővebben

Alonso a magánéletéről

News image

Fernando Alonso a Madonna di Campiglióban tartott sajtókonferencián elmondta,...

csütörtök, 12 január 2012

Bővebben

A Ferrari is rendelkezik saját hasmagasság-szabályozó rendszerrel

News image

A Ferrari is kidolgozta a saját reaktív hasmagasság-szabályozó rendszerét,...

csütörtök, 12 január 2012

Bővebben

Alonso szerint Kubica a legjobb formula-1-es versenyző

News image

Alonso Robert Kubicát nevezte meg a mezőny legtehetségesebb versenyzője....

csütörtök, 12 január 2012

Bővebben

Alonso bízik a szerkezeti átalakításokban

News image

Fernando Alonso úgy véli, hogy a Ferrarinak mindene meg...

csütörtök, 12 január 2012

Bővebben

Massa: Képes leszek felvenni a versenyt Alonsóval

News image

Felipe Massa magabiztosan várja a 2012-es évet, és bízik...

csütörtök, 12 január 2012

Bővebben

Montezemolo: Nem egy szép autó? Lehet csúnya is, ha gyors

News image

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is ellátogatott a...

csütörtök, 12 január 2012

Bővebben

Domenicali: Milyen az új autó? Más, nem olyan szép, de reméljük gyors

News image

Stefano Domenicali ötödik szezonját kezdi meg a Ferrari csapatvezetőjeként,...

szerda, 11 január 2012

Bővebben

Alonso és Massa Ferrari FF-fel szlalomozott

News image

Fernando Alonso és Felipe Massa két Ferrari FF volánjánál...

szerda, 11 január 2012

Bővebben

Legális a Lotus innovatív rendszere

News image

A Ferrari is vizsgálja, hogy a Lotus által használt...

szerda, 11 január 2012

Bővebben

Domenicali: Ez egy kulcsfontosságú szezon lesz Felipe számára

News image

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a Wrooom rendezvényen adott...

szerda, 11 január 2012

Bővebben

Domenicali: Nyugodtnak, kipihentnek és határozottnak kell maradnunk

News image

Ma tartotta idei első hivatalos sajtótájékoztatóját a Scuderia csapatfőnöke,...

szerda, 11 január 2012

Bővebben

Ma veszi kezdetét az idei Wrooom

News image

A mai nap kezdetét vette a 22. Wrooom, a...

hétfő, 9 január 2012

Bővebben

A Ferraritól igazolt szakembert a Mercedes

News image

Sajtóértesülések szerint Marco Fainello elhagyja a Ferrari technikai stábját,...

hétfő, 9 január 2012

Bővebben

Felipe Massa vezetheti először az új Ferrarit

News image

A 2012-es év első hivatalos tesztsorozata február 7-én veszi...

hétfő, 9 január 2012

Bővebben

50 perces emlékfutás Kesjár Csaba tiszteletére

News image

Az 1988-ban, tragikus balesetben elhunyt autóversenyző február 9-én lenne...

szombat, 7 január 2012

Bővebben

Több szakember is érkezett a Ferrarihoz a McLarentől

News image

A szervezeti átszervezések továbbra is folyamatban vannak a Ferrarinál,...

péntek, 6 január 2012

Bővebben

Montezemolo: Az idei év döntő lesz Massa számára

News image

Felipe Massa számára nem az elvárásoknak megfelelően sikerült az...

szerda, 4 január 2012

Bővebben

Bianchi 2013-ban már a Formula-1-ben versenyezne

News image

A Ferrari tartalék- és tesztversenyzője, Jules Bianchi az RCM...

kedd, 3 január 2012

Bővebben

Alonso: Lépésről lépésre haladunk előre

News image

Egy nagyon fontos hét veszi kezdetét a Formula-1-ben, hiszen...

kedd, 28 február 2012

Bővebben

Alonso szerint nincs ok az aggodalomra

News image

Fernando Alonso elmondta, ő és a csapat is nyugodt...

kedd, 28 február 2012

Bővebben

A Ferrari és a Red Bull is a többi csapattal tesztel

News image

A Ferrari és a Red Bull csapata kénytelen volt...

kedd, 28 február 2012

Bővebben

Massa: Jelentős mértékben sikerült javítani az autón

News image

Elégedetten nyilatkozott Felipe Massa az első barcelonai tesztsorozat negyedik...

vasárnap, 26 február 2012

Bővebben

Új motorvezérlő szoftvert kapnak a csapatok az FIA-tól

News image

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új egységes motorvezérlő egységet...

péntek, 24 február 2012

Bővebben

Massa: Az autó határozottan jobb, mint Jerezben

News image

Felipe Massa elégedetten nyilatkozott a csapat mai tesztnapja után...

csütörtök, 23 február 2012

Bővebben

Maldonado volt a leggyorsabb a harmadik tesztnapon

News image

A Williams pilótája, Pastor Maldonado futotta Barcelonában a leggyorsabb...

csütörtök, 23 február 2012

Bővebben

Alonso véleménye az eddigi tesztekről, és az F2012 pozitív és negatív tulajdonságairól

News image

Fernando Alonso ma délután adott nyilatkozatában elmondta, még szükségük...

szerda, 22 február 2012

Bővebben

Hülkenberg végzett az élen a második barcelonai tesztnapon

News image

Nico Hülkenberg végzett az élen a barcelonai tesztsorozat második...

szerda, 22 február 2012

Bővebben

Alonso: Csak Melbourne-ben tudjuk meg hol állunk

News image

Fernado Alonso elmondta, nagyon sok munka vár még a...

szerda, 22 február 2012

Bővebben

Vettel zárt az élen az első barcelonai tesztnapon

News image

Sebastian Vettel végzett az élen az első barcelonai tesztsorozat...

kedd, 21 február 2012

Bővebben

Massa szimulátorban készül a barcelónai tesztre

News image

Felipe Massa két nagyon elfoglalt szimulátoros napon van túl,...

szombat, 18 február 2012

Bővebben

Alonso: Az idő semmit nem jelent, teljesen mindegy, hogy melyik napról van szó…

News image

Kívülről nézve, a Scuderia Ferrari csapat számára ez a...

szombat, 11 február 2012

Bővebben

Alonso szerint a Ferrari jobb formában érkezhet meg Barcelonába

News image

Fernando Alonso szerint a Ferrari sokkal jobb formában érkezhet...

péntek, 10 február 2012

Bővebben

Alonso végzett az élen az utolsó nap Jerezben

News image

Fernando Alonso végzett az élen a jerezi teszt utolsó...

péntek, 10 február 2012

Bővebben

Fry: Nem vagyok elégedett azzal, ahol jelenleg tartunk

News image

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elismerte, az új...

csütörtök, 9 február 2012

Bővebben

Rosberg a harmadik nap leggyorsabbja

News image

Nico Rosberg nyerte a jerezi tesz harmadik napját. A...

csütörtök, 9 február 2012

Bővebben

Massa: Még nagyon sok dolgunk van az autóval

News image

Felipe Massa számára ma véget ért a tesztelés Jerezben....

szerda, 8 február 2012

Bővebben

Schumacher végzett az élen a második tesztnapon

News image

Michael Schumacher nyerte a jerezi teszt második napját. Mögötte...

szerda, 8 február 2012

Bővebben

Todt: Egy egészen más Massát láthatunk majd az idei évben

News image

Felipe Massa menedzsere, Nicolas Todt biztos abban, hogy 2012-ben...

szerda, 8 február 2012

Bővebben

Tombazis elégedetten nyilatkozott az első tesztnap után

News image

A Ferrari főmérnöke, Nikolas Tombazis elégedetten nyilatkozott az első...

kedd, 7 február 2012

Bővebben

Räikkönen zárt az élen a jerezi teszt első napján

News image

Kimi Räikkönen végzett az élen a jerezi teszt első...

kedd, 7 február 2012

Bővebben

Alonso: Minden Ferrari gyönyörű

News image

Fernando Alonso az F2012-es versenygép bemutatóján elmondta, teljes mértékben...

hétfő, 6 február 2012

Bővebben

Holnap kezdetét veszi az első téli teszt Jerezben

News image

Holnap megkezdődik az idei szezon első négynapos tesztje Jerezben....

hétfő, 6 február 2012

Bővebben

Montezemolo: Vissza kell térnünk a győzelem útjára

News image

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint ez az...

szombat, 4 február 2012

Bővebben

Fry: Folyamatos aerodinamikai fejlesztést hajtunk végre egész évben

News image

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry szerint a csapat...

szombat, 4 február 2012

Bővebben

Domenicali: A kinézet egyáltalán nem fontos

News image

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a leleplezés után is...

szombat, 4 február 2012

Bővebben

Tombazis: Az F2012 új filozófia szerint épült

News image

A Ferrari is bemutatta már 2012-s autóját, az F2012-t....

szombat, 4 február 2012

Bővebben

Alonso és Massa is optimistán várja az idei évet

News image

Ma délelőtt 10 óra után pár perccel Felipe Massa...

péntek, 3 február 2012

Bővebben

Bemutatták az F2012-t

News image

A Ferrari mai napon bemutatott autója, amely az F2012...

péntek, 3 február 2012

Bővebben

5 éves az F1 Ferrari hírek!

News image

2007. február 2. az oldal születésnapja. Tehát ma lettünk...

csütörtök, 2 február 2012

Bővebben

Online mutatja be új autóját a Ferrari

News image

A Ferrari törölte a holnapra tervezett bemutatóját a Maranellóban...

csütörtök, 2 február 2012

Bővebben

Massa: Ez egy abszurd helyzet

News image

Felipe Massa szerint a fizetős versenyzők miatt egy "abszurd...

szerda, 1 február 2012

Bővebben